Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN start VDSL-proef

Leestijd: 2 minuten

In de Zoetermeerse wijk Noordhove start KPN midden december een proef met een nieuwe generatie VDSL – telecommunicatietechniek (Very High Bitrate Digital Subscriber Line).

De VDSL-techniek maakt het mogelijk om een bandbreedte van 20 tot 30 Mbps te bieden waardoor tegelijkertijd zeer snel internet mogelijk is, gebeld kan worden en een reeks televisieprogramma's kan worden bekeken. Ook zijn hiermee tal van nieuwe ontwikkelingen te realiseren op het gebied van videocommunicatie. Zoals zorg aan ouderen op afstand, bewaking en videovergaderen met kwalitatief zeer hoogwaardige beeld- en geluidskwaliteit. Dit wordt mogelijk zonder dat de bestaande koperen telefoonlijnen vervangen hoeven te worden.

Deze pilot sluit aan op de verdere uitrol van glasvezel zoals KPN die heeft gepland. Met de introductie van VDSL wordt de glasvezelkabel de wijk in gebracht om de afstand tot de huisaansluiting nog verder te verkleinen en zo meer bandbreedte te kunnen bieden. Het kernnetwerk van KPN is al vele jaren volledig verglaasd.

De proef zal drie maanden duren. De eerste testgroep zal enkele tientallen wijkbewoners omvatten die speciaal daartoe zullen worden uitgenodigd. Deelnemers krijgen aangepaste apparatuur ter beschikking, waaronder o.a. een TV-ontvangst-module, adapters voor draadloze verbindingen in huis  en een videophone voor bellen met beeld en geluid.

Deelnemers aan de proef krijgen alle kosten vergoed. Een KPN-monteur zorgt voor de gehele aansluiting van de techniek en de apparatuur. Op basis van de resultaten zal KPN besluiten nemen over de eventuele verdere uitrol van VDSL.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie