Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN test LTE broadcast

door Jeanet Woldring

KPN heeft afgelopen zondag LTE broadcast als pilot uitgevoerd op zijn 4G-netwerk in de Amsterdam ArenA. Sportjournalisten die in het stadion verslag deden van de wedstrijd Ajax-ADO, kregen van KPN een Samsung Galaxy Note 3 waarop tegelijkertijd, via LTE broadcast, de wedstrijd PSV-Feyenoord live te zien was. 

Samenwerking
De eerste reacties op deze test waren positief volgens KPN. De operator gaat de komende periode samen met de Amsterdam ArenA en technologiepartners Samsung, IBM, Ericsson en Qualcomm de pilot uitbreiden om de verdere mogelijkheden van LTE Broadcast te verkennen.
 
Wat is LTE broadcast?
LTE broadcast is een techniek waarbij content via het 4G netwerk naar de gebruikers “gepusht” wordt. Op deze manier is het mogelijk om bijvoorbeeld videobeelden, gelijktijdig aan grote groepen klanten te verzenden. Het principe is vergelijkbaar met radio, waarbij een radiokanaal uitgezonden wordt in de ether en het niet relevant is hoeveel gebruikers erop inschakelen.
 
Primeur
Naar eigen zeggen is KPN hiermee de eerste in Nederland die testen doet met LTE broadcast op zijn 4G netwerk. Wereldwijd testen momenteel meerdere operators de techniek, tot nu toe is er nog maar één operator in Zuid-Korea die de dienst commercieel aanbiedt.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie