Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN test LTE broadcast

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

KPN heeft afgelopen zondag LTE broadcast als pilot uitgevoerd op zijn 4G-netwerk in de Amsterdam ArenA. Sportjournalisten die in het stadion verslag deden van de wedstrijd Ajax-ADO, kregen van KPN een Samsung Galaxy Note 3 waarop tegelijkertijd, via LTE broadcast, de wedstrijd PSV-Feyenoord live te zien was. 

Samenwerking
De eerste reacties op deze test waren positief volgens KPN. De operator gaat de komende periode samen met de Amsterdam ArenA en technologiepartners Samsung, IBM, Ericsson en Qualcomm de pilot uitbreiden om de verdere mogelijkheden van LTE Broadcast te verkennen.
 
Wat is LTE broadcast?
LTE broadcast is een techniek waarbij content via het 4G netwerk naar de gebruikers “gepusht” wordt. Op deze manier is het mogelijk om bijvoorbeeld videobeelden, gelijktijdig aan grote groepen klanten te verzenden. Het principe is vergelijkbaar met radio, waarbij een radiokanaal uitgezonden wordt in de ether en het niet relevant is hoeveel gebruikers erop inschakelen.
 
Primeur
Naar eigen zeggen is KPN hiermee de eerste in Nederland die testen doet met LTE broadcast op zijn 4G netwerk. Wereldwijd testen momenteel meerdere operators de techniek, tot nu toe is er nog maar één operator in Zuid-Korea die de dienst commercieel aanbiedt.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.