Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN verhoogt ADSL snelheden

Leestijd: 3 minuten

KPN verhoogt vanaf 1 februari de snelheid van alle ADSL abonnementen. De prijs blijft gelijk. De snelheidsverhoging wordt tussen 1 februari en 1 april voor alle bestaande* klanten gerealiseerd. Voor nieuwe klanten wordt de ADSL-aansluiting met de nieuwe snelheid direct opgeleverd.

Door het verhogen van de snelheid kan er nog meer geprofiteerd worden van breedbandtoepassingen, zoals muziek en films downloaden en online gamen. Ook kunt u met een hogere snelheid video of live evenemneten in een betere kwaliteit en full screen bekijken. De hoge snelheid betekent ook dat u met verschillende computers tegelijk kunt internetten, terwijl de snelheid beter op peil blijft. een hogere uploadsnelheid is vooral handig bij het versturen van grote bestanden, bijvoorbeeld in een e-mail.

Er gingen al enkele weken geruchten dat KPN de snelheid van ADSL verhoogt, maar vandaag worden de nieuwe snelheden officieel naar buiten gebracht. Zowel de download- als uploadsnelheid van de abonnementen gaan omhoog. Voor ADSL Go betekent dit dat de snelheden worden verhoogd van 416/160 Kbps tot 800/256 Kbps.

De abonnees met de duurste pakketten profiteren het meest. Zo gaat het ADSL Basic pakket van een downloadsnelheid van 2240 Kbps naar 3200 Kbps. De uploadsnelheid wordt verhoogd van 416 naar 768 Kbps.

Maar vooral abonnees met het duurste abonnement, ADSL Extra, gaan erop vooruit. De downloadsnelheid wordt hiervan bijna verdubbeld van 4480 Kbps tot 8000 Kbps! Hoewel er niet expliciet over wordt gesproken, is er nu ook een instappakket voor de onderkant van de markt, ADSL Slim genaamd, waarvan de huidige downloadsnelheid van 256 kbit/s opgevoerd wordt naar 288kbit/s.

In onderstaande tabel staan alle huidige en nieuwe snelheden. Overigens worden niet alle varianten  aangeboden door de internetproviders. Ook de abonnementsnaam van deze varianten kan per provider verschillen.

 Variant huidige snelheid
(kbit/s) down/up
 
nieuwe snelheid
(kbit/s) down/up
 Slim  256/128  288/128
 Go  416/160  800/256
 Lite  1120/352  1600/512
 Basic  2240/416  3200/768
 Extra  4480/704  8000/1024
 

KPN biedt geen enkele garantie t.a.v. de te behalen snelheid:  'de snelheden zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de kwaliteit van de telefoonlijn, de afstand tot de centrale en de gebruikte apparatuur.'  Met USB-modems is het trouwens niet mogelijk een hogere snelheid te halen dan circa 3,5 Mbps. Het modem werkt wel normaal, alleen zal de snelheid van data ophalen beperkt blijven tot 3,5 Mbps.

In mei 2004 en november 2003 stelde KPN de snelheid van zijn ADSL-pakketten ook al naar boven bij.  Onlangs verhoogden de kabelaars zoals UPC, Casema en Multikabel eveneens de snelheden van hun internetabonnementen. De hoogst verkrijgbare snelheid bij Casema is nu 10 Mbps.

* Bestaande klanten die op de hoogte gehouden willen worden wanneer hun snelheden precies worden verhoogd, kunnen zich hiervoor aanmelden op de website van KPN, trefwoord snelheidsverhoging. Wie wil meten hoe snel zijn ADSL verbinding is, kan het programma Nuria installeren op nuria.nl en de snelheid van z'n eigen snelheid checken, zo adviseert KPN. 

Geactualiseerd: dinsdag 25 januari 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie