Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN verhoogt snelheid mobiel internet naar 14,4 Mbps

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

KPN gaat de snelheid van zijn mobiele HSDPA-netwerk opvoeren tot een downloadsnelheid van maximaal 14,4 Mbit/s. Het netwerk wordt eerst opgewaardeerd op drukke plaatsen als Schiphol en in grote steden. Over ongeveer een jaar is de nieuwe snelheid beschikbaar voor circa 80 procent van de Nederlandse bevolking. 

De maximale downloadsnelheid wordt verdubbeld van 7,2 Mbit/s naar 14,4 Mbit/s. Ook de maximale uploadsnelheid wordt verhoogd, van 1,4 Mbit/s naar 2 Mbit/s. Klanten met mobiel internet van KPN kunnen hierdoor nog sneller e-mailen en internetten, waar en wanneer zij willen. De maximale snelheid is afhankelijk van het aantal gebruikers op het netwerk en de hardware die wordt gebruikt.

Hiermee biedt KPN, die een jaar geleden begon  aan de uitrol van HSDPA 7.2, een hogere snelheid dan de concurrentie. In januari startte Vodafone met een snelheidsverhoging naar maximaal 7.2 down en 1.4 Mbps up. Een maand later gevolgd door T-Mobile die de upload zelfs naar 2.0 Mbit/s verhoogde. 

Tegenover Telecompaper meldt KPN het volgende: ‘Verwacht wordt dat mobiel met deze en toekomstige, nog hogere, bandbreedtes een prima en in sommige gevallen zelfs beter alternatief zal zijn voor vaste verbindingen, bijvoorbeeld in landelijke gebieden.

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie