Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tariefverhoging KPN voor onbeperkt vast bellen

Leestijd: 3 minuten

KPN past de prijzen van abonnementen, waarbij abonnees met een vaste aansluiting onbeperkt kunnen bellen, aan. Voor de InternetPlusBellen abonnementen moet straks 50% meer worden betaald.

Naast het onbeperkt bellen naar vaste nummers, kunnen klanten voortaan ook onbeperkt bellen naar alle Nederlandse mobiele nummers voor een vast bedrag per maand. De aparte gesprekskosten voor het bellen van vaste naar mobiele nummers komen hiermee uiteraard te vervallen. Alle betreffende abonnees worden vanaf de eerste week van januari per brief over de wijzigingen geïnformeerd. In de brief die klanten ontvangen, krijgen zij ook een persoonlijk advies. KPN adviseert hen aan de hand van hun belgedrag over de maanden augustus tot en met oktober 2011 vrijblijvend over hun bundelkeuze.

Onderstaande tabellen geven de aangekondigde wijzigingen weer. De prijzen voor de Onbeperkt Bellen-bundels komen boven op de reguliere abonnementsprijs.

InternetPlusBellen - ADSL

Huidige prijs

Nieuwe prijs per 19 februari 2012

BelOnbeperkt Avond&Weekend

€ 5,- per maand

€ 7,50 per maand

BelOnbeperkt Altijd

€ 10,- per maand

€ 15,- per maand

InternetPlusBellen - glasvezel

Huidige prijs

Nieuwe prijs per 8 maart 2012

BelOnbeperkt Avond&Weekend

€ 5,- per maand

€ 7,50 per maand

BelOnbeperkt Altijd

€ 10,- per maand

€ 15,- per maand

BelVrij abonnementen - analoog

Huidige prijs

Nieuwe prijs per 1 maart 2012

BelVrij Weekend

€ 17,- per maand

€ 18,- per maand

BelVrij Avond&Weekend

€ 23,- per maand

€ 25,- per maand

BelVrij Altijd

€ 31,- per maand

€ 35,- per maand

Volgens KPN geven klanten met een vaste telefoon aan weinig gebruik te maken van de mogelijkheid om te bellen van vaste naar mobiele nummers. Dit komt voort uit de gedachte dat het duur zou zijn. KPN biedt hen hier nu onbeperkte mogelijkheid toe, voor een vast bedrag per maand.

De overige abonnementen blijven ongewijzigd, evenals de losse prijs per minuut en het starttarief per gesprek buiten deze bundels om. Er geldt een uniform tarief voor oproepen naar vaste en mobiele nummers bij InternetPlusBellen en BelVrij van 9 cent per minuut en er geldt een starttarief van 10 cent per gesprek.

Eind november kondigde ook UPC prijsstijgingen aan, welke op 1 januari 2012 zijn ingegaan. Of kabelaanbieder Ziggo de tarieven dit jaar ook verhoogd, is nog niet bekend.

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.