Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN verlaagt ADSL modemprijzen

Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 november 2003 verlaagt KPN de prijzen van zijn Ethernet ADSL-modems die als doe-het-zelf-pakket in combinatie met een ADSL-abonnement geleverd worden.

ADSL-gebruikers kunnen daardoor eenvoudig en goedkoop gebruik maken van een ingebouwde firewall, zo laat KPN weten. De ontwikkeling van ADSL-techniek, productontwikkelingen en de uitbreiding van breedbanddiensten nemen een enorme vlucht waardoor veiligheid meer aandacht verdient.

Uitgaande van 'Doe het Zelf ADSL' zullen de modemprijzen er als volgt uit zien:

type modem  oude prijs   nieuwe prijs
 ethernet  € 99  € 69
 Multi PC-modem  € 139  € 99
 ADSL Wireless modem  € 349   € 199


Hiermee wordt de nieuwe prijs voor een ethernet modem dus gelijk aan die van een USB modem.
Het ethernet-modem is geschikt voor het aansluiten van één computer op het internet. Het modem is eenvoudig te installeren en werkt onafhankelijk van het besturingssysteem (zoals bijvoorbeeld windows XP). Wel dient de computer te zijn voorzien van een ethernet aansluiting. De nieuwere PC's zijn hier al mee uitgerust. Indien de PC hiervan niet is voorzien, kan een ethernetkaart eenvoudig worden besteld bij Primafoon of computervakhandel.

Wie meer PC's wil aansluiten kan gebruik maken van een ADSL Multi PC-modem waarmee  maximaal 4 geschikte apparaten zoals pc's, laptops of andere hardware-apparatuur (zoals een gameconsole), tegelijkertijd kunnen worden verbonden met het internet.

Voor wie draadloos wil internetten en/of een eigen netwerk wil aanleggen is de ADSL Wireless modem een optie. Ook heeft dit modem  een extra ethernetpoort om bijvoorbeeld een gameconsole op aan te sluiten. Wanneer een ADSL verbinding wordt besteld met een ADSL wireless-modem, zit daar standaard een PCMIA-kaart bij voor een laptop. Als een vaste PC wordt aangesloten op de wireless modem is er een Wireless USB adapter nodig die los verkrijgbaar is via de Primafoon of via kpn.com.

NB! Degenen die zich vandaag via Internetten.nl aanmelden voor een ADSL abonnement via het KPN netwerk teneinde nog te profiteren van de actie-aanbiedingen die 1 november aflopen, kunnen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid óók van de modem-prijsverlaging gebruikmaken!

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.