Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN verlaagt dividend fors

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De nieuwe mobiele abonnementen van KPN beginnen goed te lopen evenals de uitbreiding van de distributiekanalen. Ook over het televisiemarktaandeel en de bezetting van het glasvezelnetwerk is KPN positief. Toch verlaagt het bedrijf de dividendverwachting van 90 naar 35 eurocent per aandeel. Dat blijkt uit de vandaag bekendgemaakte halfjaarcijfers.

KPN doelt met de nieuwe mobiele abonnementen op die van de merken Hi (maart) en Telfort (april). Deze abonnementen waarbij je toestellen kunt leasen, zijn transparanter en bieden klanten meer flexibiliteit. 

Nieuwe abonnementen voor het KPN merk, waarin klanten tegen een vast tarief onbeperkt kunnen bellen en sms’en, worden op 30 juli geïntroduceerd. Deze lijken op de flatfee abonnementen in Duitsland waarbij de dochters Base en Simyo voor drie tientjes stunten met ‘flat rates’. Lees: KPN met onbeperkte bel-en smsbundel

Prestaties volgens verwachting
De prestaties van KPN waren in de eerste helft van dit jaar conform de verwachtingen, ondanks moeilijke marktomstandigheden. De verlaging van het dividend is volgens het bedrijf ingegeven door het onzekere economische klimaat en een hoge schuldenlast. 

Samenwerking
Topman Eelco Blok geeft aan in gesprek te blijven  met de nieuwe grootaandeelhouder, América Móvil. De mogelijkheden tot samenwerking zullen grondig onderzocht worden.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie