Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN vernieuwt mobiel internet op laptop

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN wijzigt per vandaag de abonnementen voor mobiel internet op de laptop. Klanten kunnen nu kiezen uit twee soorten: Snel Mobiel Internet of Zeker Mobiel Internet. Dat betekent kiezen voor 'altijd de hoogste snelheid' waarbij je bijbetaalt voor extra verkeer  óf kiezen voor de zekerheid van een vast maandbedrag  waarbij de snelheid terugloopt bij overschrijding van de limiet.  

Buitenbundeltarieven of snelheidsverlaging 
T-Mobile en Vodafone hadden al langer abonnementen waarbij niets extra’s berekend wordt na het passeren van de bundelgrens, maar waarbij de snelheid terugloopt. Hiermee proberen providers tegemoet te komen aan de wensen van klanten die kostencontrole belangrijker vinden dan altijd de hoogst mogelijke 'surfsnelheid'.

Snel Mobiel Internet
KPN biedt 4 abonnementen aan met 'altijd de hoogste snelheid': Start, Comfort, Pro en Onbeperkt voor resp. 20, 40, 60 en 80 euro per maand, alle met een downloadsnelheid van 7200 kbit/sec en een upload van 1400 kbit/sec. De meerprijs na respectievelijk 400 MB, 1 GB en 2,5 GB is 12 cent per MB. Dat zijn dezelfde bundels en buitenbundeltarieven die Vodafone hanteert. Bij Snel Mobiel Internet Onbeperkt geldt een Fair Use Policy; geen harde limiet dus.

Zeker Mobiel Internet
Wie voor zekerheid gaat, kan kiezen uit Zeker Mobiel Internet Start, Comfort of Pro voor resp. 22,50, 35 of 50 euro per maand. De snelheid bedraagt 768/384 kbit/s, 1500/384 kbit/s en 2000/384 kbit/s. Wie bij Start 400 MB verbruikt heeft, ziet de snelheid teruggaan naar 128/64 kbit/s. Bij Comfort gebeurt dat na 1 GB en bij Pro na 2,5 GB. Ook hier geldt dat de abonnementen bijna een kopie van die van Vodafone zijn. Met het 'startpakket' is KPN € 2,55 per maand duurder. Het goedkoopste abonnement in deze soort kost bij Vodafone namelijk € 19,95 per maand. Ter vergelijking: T-Mobile Laptop Economy klanten betalen hetzelfde bedrag, echter hun snelheid gaat weliswaar eerder, maar veel minder hard omlaag: van 1 Mb/384 Kb naar 384/64 Kb/s na 250 MB!

Vergelijking mobiel internetten
Hier vindt u een overzicht van alle abonnementen voor Mobiel Internetten, toegespitst op laptopgebruikers.
     

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie