Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN versnelt uitrol mobiel internet

Leestijd: 1 minuut

KPN maakt zijn netwerk versneld geschikt voor mobiel surfen met breedbandsnelheid. Het telecombedrijf wil aan het eind van dit jaar het hele UMTS-dekkingsgebied voorzien hebben van het snellere HSDPA.   

KPN heeft hiervoor een contract getekend met Ericsson en Huawei voor de verdere uitbouw van één 3G-breedbandnetwerk inclusief HSDPA voor KPN en Telfort in Nederland. Dit is de eerste keer dat Huawei en KPN samenwerken op het gebied van mobiel. Het Chinese bedrijf Huawei was de 3G-leverancier voor Telfort.

Met HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) is mobiel breedband mogelijk met dezelfde download-snelheden als ADSL. Eerst wordt de maximale downloadsnelheid verhoogd tot circa 1,8 Mbps (nu: 384 kbps), maar op termijn wordt het opgevoerd tot snelheden tot 14,4 Mbps. Onderweg op internet surfen of bedrijfsapplicaties gebruiken gaat met HSDPA straks net zo snel als thuis of op kantoor, aldus KPN.

Het 3G-breedbandnetwerk bouwt voort op het bestaande UMTS-netwerk van KPN. Dit biedt nu dekking aan ruim 70 procent van de Nederlandse bevolking. Aan het eind van dit jaar moet dat gegroeid zijn naar meer dan 80 procent.

KPN en Telfort zijn niet de enigen die hun netwerk voorzien van HSDPA. Ook T-Mobile klanten kunnen zeer binnenkort razendsnel mobiel internetten.

Zie ook: Mobiel Internetten

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie