Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN verwacht groei mobiel internetten

Leestijd: 2 minuten

KPN verwacht een sterke groei van internet op de mobiele telefoon. Nu de zakelijke klant overtuigd is van de dienst, is het volgens het telecomconcern de beurt aan de consument.

Voor dit jaar verwacht KPN een hogere omzet uit mobiel dataverkeer, waaronder internet via UMTS of de snellere variant HSDPA. Nu nog bedragen de inkomsten 75 tot 80 miljoen euro, maar dat wordt meer dan 100 miljoen, zo bericht het FD.

'Dit jaar gaan we meer UMTS-toestellen verkopen dan niet-UMTS-toestellen', zei Marco Visser, directeur van KPN Mobiel, zondag tijdens een presentatie in de Chinese stad Shanghai. Het telecombedrijf verwacht over enkele jaren alleen nog maar toestellen te verkopen die geschikt zijn voor snel internet.

Zakelijke klanten van KPN zorgden het afgelopen jaar voor een sterke groei van het dataverkeer over het mobiele telefoonnet. Telefoons die kunnen e-mailen, zoals de Blackberry, en laptops voorzien van een UMTS-kaart zorgden voor de toename. Nu de zakelijke markt om is, kijkt KPN naar de consument. Bijvoorbeeld televisie kijken via een mobiele telefoon moet consumenten over de streep trekken om een kostbaar UMTS-toestel aan te schaffen.

Televisie op gsm
KPN biedt nu nog geen televisie op de mobiele telefoon. Daardoor loopt het bedrijf achter op de concurrenten Vodafone en Orange, die sinds kort de dienst wel leveren. Klanten kunnen in de trein, tijdens de pauze of op het strand op hun mobiele telefoon programma's bekijken van de publieke omroepen en van de commerciële zenders.

Iemand die een duurder toestel wil waarop hij het laatste nieuws en sport kan bekijken en ook muziek kan luisteren, moet daarvoor meer betalen, zeker nu KPN de subsidie op mobiele telefoons afbouwt. Visser verwacht echter niet dat dit de opmars van de toestellen geschikt voor mobiel breedband in de weg staat. 'Mensen betalen immers ook euro 300 voor een iPod.' De directeur heeft zijn hoop onder meer gevestigd op navigatie. Het wordt volgens hem normaal dat iemand met zijn mobiele telefoon de weg zoekt. Bron: FD.

Zie ook: Telfort per 10 mei over op UMTS van KPN en Mobiel Internetten

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.