Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN verwerft belang in HubHop

Leestijd: 3 minuten

KPN heeft een controlerend belang verworven in de wireless internet provider HubHop. Bovendien maakte KPN's Duitse dochter E-Plus bekend een uitgebreide wireless LAN (WLAN)-samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten met NetCheckIn GmbH uit Duitsland. 

Met deze initiatieven wil KPN zijn positie in de opkomende WLAN-markt versterken en daarmee de basis leggen voor de verdere ontwikkeling en levering van draadloze toegang tot breedband-Internet. KPN beschouwt WLAN als een belangrijk onderdeel van zijn breedbandstrategie, naast de huidige DSL-, GPRS- en toekomstige UMTS-netwerken.

KPN heeft EUR 1,5 miljoen geïnvesteerd in de verwerving van het controlerend belang in HubHop, de grootste provider van publieke WLAN hotspots in Nederland. Het bedrijf bezit en exploiteert momenteel 35 hotspots in Nederland waaronder het Nederlands Congres Centrum in Den Haag en de Beurs van Berlage in Amsterdam. Als een van de eerste bedrijven die actief waren op de Nederlandse WLAN-markt heeft HubHop een belangrijke rol gespeeld bij het promoten van de voordelen die publieke WLAN’s bieden voor draadloze breedbandverbinding.

Het bedrijf, een jaar geleden opgericht door Boris Veldhuijzen van Zanten, Caspar Wenckebach en Koen Kam, maakt gebruik van de standaard Wifi (Wireless Fidelity) techniek, ook wel WLAN genoemd. Die techniek maakt het mogelijk dataverkeer met snelheden van 11 Mbps (ter vergelijking; Imode haalt maximaal 1 kilobyte per seconde) via radiogolven te transporteren van een basis(zend)station naar een ontvanger met een zogenaamde wireless (Wifi) kaart. Wifi kaarten kunnen op eenvoudige wijze in een laptop gestoken worden en nieuwere computermodellen hebben vaak al standaard een Wifi ontvanger ingebouwd.

De Wifi techniek wordt al veelvuldig toegepast in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld om flexwerkers in staat te stellen binnen een bedrijfsgebouw draadloos te kunnen communiceren met elkaar en met het bedrijfs(computer)netwerk of Internet. De HubHop wireless Access Point zijn op Internet aangesloten via kabel, adsl of een (bedrijfs)computernetwerk in diverse locaties in Nederland. Klanten van HubHop kunnen op die locaties gebruik maken van draadloos Internet met hoge snelheid.

HubHop exploiteert een Premium HotSpot Netwerk en een Personal Netwerk Community (MiWiFi.nl). Het Personal Netwerk is beschikbaar voor iedereen die zelf een wireless Access Point via de MiWiFi website aanmeldt en ter beschikking stelt aan andere MiWiFi leden. In ruil voor die aanmelding staan de wireless Access Point van alle andere MiWiFi leden op alle locaties in Nederland ter beschikking. Het Premium Netwerk verschaft toegang tot draadloos Internet tegen betaling van abonnementskosten of een pay-per-use bedrag. Het betreft dan draadloos toegang op speciale locaties zoals in hotels, restaurants, parken en stations.

Geactualiseerd: dinsdag 6 mei 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.