Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN waardeert ruim 1 mln lijnen op naar ADSL2+

Leestijd: 2 minuten

De Franse telecomfabrikant Alcatel voert een grote upgrade uit op de ADSL breedbandinfrastructuur van KPN ter voorbereiding op de levering van triple play-diensten in Nederland.

Alcatel gaat zogeheten multi-DSL-kaarten leveren, die ervoor zorgen dat de ADSL-technologieën van verschillende KPN-partners met elkaar kunnen samenwerken.

Het contract omvat een opwaardering van in totaal 1,3 miljoen DSL-lijnen waardoor het mogelijk wordt een grotere bandbreedte aan te bieden.

Met deze opwaardering kan KPN straks aan ongeveer 70 procent van alle Nederlandse huishoudens een ADSL2+ verbinding leveren. Met de zogeheten ADSL2+-technologie worden downloadsnelheden tot 20 megabit per seconde mogelijk. Gebruikers van het snelle netwerk kunnen, behalve internetten, ook televisiekijken en telefoneren. Het telecombedrijf verwacht zo'n 70 procent van de ADSL-centrales op het vernieuwde netwerk te hebben aangesloten aan het eind van 2005.  

KPN heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de dienstverlening op ADSL2+ van start gaat, noch met welke bedrijven KPN onderhandelt over televisie-, muziek en filmcontracten.
Concurrent Versatel, dat deze week door Tele2 is overgenomen, biedt al wel ADSL2+ op haar eigen netwerk, waarbij straks gratis Live Eredivisievoetbal gekeken kan worden. Het abonnement dat nog niet overal in Nederland verkrijgbaar is, heet Versatel 20Mb ADSL + gratis Live Eredivisievoetbal en kost €39,95 per maand.

KPN-dochter XS4ALL biedt sinds vorige week reeds op beperkte schaal toegang tot KPN's ADSL2+-netwerk. Maximaal 100 Xs4all-abonnees kunnen voor 99 euro per maand een abonnement nemen op 'Ultra'.

Geactualiseerd: woensdag 20 juli 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie