Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN werkt aan verhogen snelheid

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Nu kabelmaatschappijen als UPC en Ziggo internetters snelheden boven de 100 Mb/s aanbieden en glasvezelnetwerken zelfs nog hogere downloadsnelheden, wordt het voor de (A)DSL netwerken de hoogste tijd ook op zoek te gaan naar een hogere versnelling.

Tele2 introduceerde vorig jaar reeds VDSL, waarmee downloadsnelheden tot 50 MB/s kunnen worden gerealiseerd. KPN volgt: topman Eelco Blok kondigt een combinatie van een nieuw algoritme (“vectoring”) en het bundelen van koperlijnen (“bonding”) aan waarmee in theorie de 120 Mb/s van DOCSIS 3.0, de kabel, moet kunnen worden geëvenaard.

Door meer dan de op de meeste plaatsen beschikbare 2 lijnen in te zetten kunnen met deze VDSL2 techniek voor de zakelijke markt zelfs nog hogere snelheden worden gerealiseerd. KPN-dochter XS4ALL zet het stapelen van DSL lijnen voor de zakelijke markt al sinds vorig jaar in en haalt daarbij nu al snelheden tot 100 Mb/s, zonder "vectoring".

Volgens woordvoerder Joost Castelein van KPN komt 60 procent van het netwerk in aanmerking voor een upgrade. Hoewel KPN nog steeds als hoofddoel heeft het gehele netwerk te verglazen en glasvezel erkent als de enige echte toekomstvaste techniek, wil het op korte termijn de snelheden van het kopernetwerk verhogen door nieuwe technieken in te zetten en ADSL ten faveure van VDSL uit te faseren.

Geactualiseerd: donderdag 12 mei 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.