Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN wint rechtszaak van Wanadoo

Leestijd: 2 minuten

KPN heeft een rechtszaak tegen Wanadoo over het werven van gezamenlijke klanten gewonnen.

KPN was naar de rechter gestapt omdat Wanadoo haar abonnees die via het netwerk van het telecombedrijf ADSL gebruiken, warm probeert te maken voor haar eigen nieuwe ADSL-netwerk. Ruim de helft van de breedbandklanten van Wanadoo gebruikt internet via het ADSL-netwerk van KPN. 

Volgens KPN heeft Wanadoo een clausule in het contract geschonden, waarin staat dat Wanadoo de gezamenlijke klanten niet mag benaderen met het ADSL Family aanbod dat via het eigen netwerk van Wanadoo wordt aangeboden. KPN was echter in de maanden daarvoor begonnen de gezamenlijke 'ADSL van KPN' klanten te bellen. Zij werden gevraagd het netwerkgedeelte van het abonnement te verlengen. Daarbij heeft KPN volgens Wanadoo de klanten op diverse manieren onjuist en onvolledig geïnformeerd. De rechter is het daar, ondanks het bewijs dat Wanadoo heeft aangedragen, niet mee eens.

Omdat KPN ondanks herhaald verzoek van Wanadoo niet met de belactie wilde stoppen, heeft Wanadoo eind juni besloten haar 'ADSL van KPN' klanten in een brief over de actie van KPN te informeren. Dat vormde voor KPN de directe aanleiding voor het kort geding. Terwijl Wanadoo nu moet stoppen met het telefonisch benaderen van abonnees, mag KPN van de rechter wél doorgaan met de eigen belactie.

Wanadoo kreeg van KPN een vergoeding voor iedere klant die de internetprovider ook bij KPN aanbracht. Dat gaf voor de rechter de doorslag, zo blijkt uit het vonnis.  

Wanadoo is verrast, verbaasd en teleurgesteld over de uitspraak en overweegt in beroep te gaan. Het steekt de internetprovider dat KPN wel mag doorgaan met het telefonisch benaderen van de klanten met de vraag of zij hun ADSL-contract willen verlengen. Wanadoo betreurt met name het feit dat Wanadoo haar klanten die via het KPN-netwerk zijn aangesloten niet gericht en actief mag informeren over Wanadoo Family, het nieuwe snelle ADSL-product op haar eigen netwerk.

Klik hier voor meer info over Wanadoo ADSL Family
Klik hier voor meer info over Direct ADSL van KPN

Geactualiseerd: vrijdag 2 september 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.