Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN ziet af van overname Caiway

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

KPN ziet af van de overname van kabelbedrijf Caiway. volgens KPN stuit de voorgenomen koop van de dienstverlener voor digitale televisie, internet en telefonie op teveel bezwaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. 

Een van de bezwaren die de NMa naar voren heeft gebracht is dat het regionale marktaandeel van Caiway en KPN te groot zou worden. De koop zou de concurrentie te sterk beperken, omdat het kabel- en kopernetwerk in één gebied dan in handen van één partij zou komen.
 
Bijna een jaar geleden kondigde KPN de overname aan als onderdeel van de strategie om zijn marktaandeel op het gebied van internet en televisie te vergroten. Caiway heeft ongeveer 150 duizend klanten.

De netwerkinfrastructuur was geen onderdeel van de transactie en zou in handen blijven van Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) en regionale kabelbedrijven.
 
Het niet doorgaan van de overname van Caiway heeft geen impact op KPN’s doel om in 2015 een breedband marktaandeel van meer dan 45% van de Nederlandse huishoudens te hebben.
 

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.