Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN zorgt voor internettoegang in Tesla

door Jeanet Woldring

Bezitters van een elektrische Tesla hebben voortaan snelle internettoegang in hun auto van KPN. Dankzij M2M-connectiviteit is dit mogelijk. Tesla heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Telefonica en KPN, die samenwerken in de M2M World Alliance.

De M2M World Alliance zorgt voor het internationaal dekkende netwerk welke machine-to-machine (M2M) communicatie in de Tesla Model S mogelijk maakt. Die M2M-oplossing omvat connectiviteit voor het in-car infotainment-gedeelte en de ingebouwde telematica, zoals navigatie, online muziek en internet. Ook toepassingen als het op afstand uitlezen van technische gegevens zijn beschikbaar.
 
In Nederland en België wordt hierbij gebruik gemaakt van KPN netwerken. Elders in Europa zorgen o.a. Telefónica, O2 en Movistar voor de benodigde signaalsterkte en bandbreedte.

Tesla Model S werd gelanceerd in 2012, en sinds vorig jaar ook in Europa geleverd. Met het 17” touchscreen, en connectiviteit geniet de auto heel wat aandacht van it-enthousiastelingen.
 
Bekijk hier het KPN Tresla filmpje met trendwatcher Vincent Everts

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie