Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

KPN zorgt voor internettoegang in Tesla

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Bezitters van een elektrische Tesla hebben voortaan snelle internettoegang in hun auto van KPN. Dankzij M2M-connectiviteit is dit mogelijk. Tesla heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Telefonica en KPN, die samenwerken in de M2M World Alliance.

De M2M World Alliance zorgt voor het internationaal dekkende netwerk welke machine-to-machine (M2M) communicatie in de Tesla Model S mogelijk maakt. Die M2M-oplossing omvat connectiviteit voor het in-car infotainment-gedeelte en de ingebouwde telematica, zoals navigatie, online muziek en internet. Ook toepassingen als het op afstand uitlezen van technische gegevens zijn beschikbaar.
 
In Nederland en België wordt hierbij gebruik gemaakt van KPN netwerken. Elders in Europa zorgen o.a. Telefónica, O2 en Movistar voor de benodigde signaalsterkte en bandbreedte.

Tesla Model S werd gelanceerd in 2012, en sinds vorig jaar ook in Europa geleverd. Met het 17” touchscreen, en connectiviteit geniet de auto heel wat aandacht van it-enthousiastelingen.
 
Bekijk hier het KPN Tresla filmpje met trendwatcher Vincent Everts

Geactualiseerd: zaterdag 12 april 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.