Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Kritiek op tarieven mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Bij een deel van de Tweede Kamer is er onvrede dat telecombedrijven KPN, Vodafone en T-Mobile alle drie hun tarieven voor mobiel internet verhogen. PvdA-Tweede Kamerlid Martijn van Dam heeft woensdag kamervragen gesteld. Ook de PVV bij monde van Jhim van Bemmel hekelt de prijsverhoging.

Van Dam stelde vragen over de kwestie aan minister Maxime Verhagen en wil dat het kabinet een onderzoek laat uitvoeren. Ook pleit hij ervoor om goede voorwaarden te scheppen voor nieuwkomers, zodat die een goede positie kunnen veroveren op de markt voor mobiel internet.

Mobiel internet duurder
Mobiel internet wordt duurder bij zowel KPN, Vodafone als T-Mobile. Marktleider KPN presenteerde half juli als eerste zijn nieuwe tarieven, drie dagen later gevolgd door Vodafone en afgelopen maandag maakte T-Mobile de nieuwe prijzen bekend.

Grote verschillen
Tegenover Webwereld spreken de woordvoerders van T-Mobile, KPN en Vodafone Van Dam tegen. Volgens de mobiele providers zijn er zeker geen prijsafspraken gemaakt. Vergeleken met de concurrentie heeft T-Mobile naar eigen zeggen veel meer aandacht voor mobiel internet. "Sterker nog, we hebben het centraal gezet. Bovendien onderscheidt T-Mobile zich ook door onbeperkt internet en de toegang tot hotspots." De woordvoerder vindt dan ook dat er tussen alle abonnementen van de drie aanbieders grote verschillen zijn. 

Bellen.com onderschrijft dit. Zo zijn er grote prijsverschillen als we bijvoorbeeld kijken naar de abonnementen met 1 GB datategoed. Ook op het gebied van toestelsubsidies wordt niet hetzelfde beleid gevoerd. Zo verlaagt KPN die met een paar tientjes, terwijl Vodafone desgevraagd liet weten dat beperking van de toestelsubsidie niet aan de orde is. Of T-Mobile de subsidie op de toestellen gaat afbouwen of afschaffen is niet bekend. Woordvoerder Michael Vos wilde hierover geen mededelingen doen.

Noodzaak
Volgens de mobiele aanbieders zijn de nieuwe abonnementen een noodzaak. De kosten die de telco's moeten doen om de groei van het dataverkeer bij te houden zouden explosief stijgen. Vodafone is vorig jaar september al begonnen met het aanpassen van de abonnementen. "Toen hebben we bellen, sms en internet in de abonnementen geïntegreerd en kwam er een lagere datalimiet. Wij hebben toen die trend ingezet."

Vergelijk mobiel internet op smartphone

Geactualiseerd: maandag 11 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.