Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

'Lage snelheid mobiel internet voldoende'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Een mobiel internet abonnement met een lage snelheid is voldoende voor de meeste consumenten met een smartphone. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. Voor veel populaire toepassingen zou de snelheid van mobiel internet niet uitmaken. Volgens de onderzoekers merken consumenten alleen verschil bij het downloaden van grote bestanden, vanaf 7,5 MB, of bij het bekijken van video’s.

Volgens de Consumentenbond kiezen mensen die op zoek gaan naar een mobiel abonnement niet alleen voor een bepaald aantal belminuten, sms'jes en MB's, maar maken ook een keuze uit verschillende internetsnelheden: het aantal megabits per seconde (Mbps). 

Providers bieden snelheden aan van voornamelijk 1 Mbps, 3,6 Mbps en 14,4 Mbps, aldus de Bond (zie ook: vergelijking mobiel internet op smartphone). Uit hun praktijktest blijkt dat de proefpersonen het verschil tussen deze snelheden niet merken bij veelgebruikte apps als WhatsApp, 0900-9292 of Google Maps.

Voor dit onderzoek kregen 15 proefpersonen drie identieke smartphones, waarvan de internetverbinding (via een speciaal geprepareerd Wifi-netwerk) steeds werd ingesteld op een andere snelheid (1 Mbps, 3,6 Mbps of 14,4 Mbps). De testpersonen wisten niet welke snelheid bij welke telefoon hoorde. Meer over dit onderzoek is te vinden op de actiesite #Telecomplex van de Consumentenbond.

Ook op zoek naar mobiel abonnement met internet? Raadpleeg de Belwijzer of upload uw telefoonrekening met de RekeningScan.

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie