Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Landelijke telefoonstoring, bellen vanmiddag nauwelijks mogelijk

Leestijd: 2 minuten

Sinds vanmiddag 13.15 uur is het nauwelijks mogelijk geweest om te bellen via zowel de vaste als mobiele netwerken in Nederland. Een computer van KPN die fungeert als een schakel tussen het telefoonverkeer van KPN en de andere telecomaanbieders, raakte volgens KPN verstoord. Gebruikers van alternatieve telecombedrijven als Tele2 en One.Tel kregen direct na het kiezen van het nummer een ingesprekstoon te horen. Ook KPN zelf had last van de storing, daar telefoonverkeer tussen het vaste net en het mobiele net totaal niet mogelijk was. Vanaf een mobiele telefoon bellen naar het vaste net was ook de hele middag niet mogelijk. Gesprekken naar een telefoonaansluiting van hetzelfde netwerk, dus bijv. van BEN mobiel naar BEN mobiel en van Dutchtone naar Dutchtone verliepen vrijwel zonder problemen.

De meeste 0800 en 090* servicenummers waren vanmiddag in de meeste gevallen ook onbereikbaar, waardoor het voor gebruikers zeer lastig werd om te bellen met de klantenservices van de diverse telecomaanbieders. De helpdesken (waaronder de storingsdienst van KPN) zijn vaak alleen te bereiken op dit soort gratis/betaalde nummers.

KPN geeft in haar persbericht aan dat de storing op dit moment grotendeels verholpen is, maar dat er tijdelijk nog filevorming op het net kan plaatsvinden.
Verder zegt KPN het ongemak te betreuren dat de storing voor gebruikers heeft opgeleverd. Klanten met een speciaal bedrijfscontract zullen conform de geldende voorwaarden tegemoet worden gekomen.
Geactualiseerd: donderdag 19 april 2001
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.