Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Lange opzegtermijnen en stilzwijgende verlenging voorbij

Leestijd: 2 minuten

De ministerraad heeft ingestemd met een aantal wijzigingen van de Telecommunicatiewet. Zo wordt de stilzwijgende verlenging van langdurige contracten aangepakt.

Stilzwijgende verlenging onnodig en onredelijk
Stilzwijgende verlenging van contracten is een onnodige en onredelijke overstapdrempel en beperkt de keuzevrijheid. Dit is nadelig voor consumenten, maar ook voor ondernemers en nieuwe toetreders op de markt. Zij worden benadeeld omdat zij minder mogelijkheden hebben om klanten te werven als het overstappen wordt bemoeilijkt.

Opzegtermijn maximaal 4 weken
In een voorstel tot wijziging op de Telecommunicatiewet wil de minister van Economische Zaken regelen dat voor contracten van bepaalde of onbepaalde tijd altijd een opzegtermijn van maximaal 4 weken geldt.

Contractsduur maximaal 2 jaar
Overeenkomsten van een bepaalde duur kunnen maximaal voor een periode van twee jaar worden aangegaan. Consumenten kunnen de overeenkomst dan wel na verloop van één jaar opzeggen. Daarbij geldt wel dat de aanbieder een redelijke onkostenvergoeding mag vragen, bijvoorbeeld de resterende abonnementskosten.

Deze regeling geldt alleen voor contracten in de telecommunicatiesector en geeft meer consumentenbescherming dan het burgerlijk wetboek.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

Geactualiseerd: vrijdag 31 maart 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.