Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Let op bij vakantiebundels mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

Let goed op bij het afsluiten van een vakantiebundel voor mobiel internet. Bij sommige reisbundels wordt de EU-datalimiet namelijk automatisch uitgeschakeld en voor andere bundels blijft u maandelijks betalen gedurende de looptijd van uw mobiel abonnement. Lees hier waar u op moet letten als u voordelig wilt internetten op uw mobiel in het buitenland.

Zo kunt u  'Internet Europa' van T-Mobile en het 'Vodafone Op Reis' pakket niet uitzetten na uw vakantie. U blijft er een maandelijks bedrag van rond de 15 euro voor betalen bovenop uw reguliere abonnement. Deze bundels zijn overigens speciaal bedoeld voor mensen die veel naar het buitenland gaan. Zij zijn daarmee voordeliger uit dan zonder bundel en wanneer ze per 'losse MB' betalen. 

Vodafone dagbundels

Voor internetters die een bundel willen voor alléén de duur van hun vakantie heeft Vodafone twee voordelige dagbundels. Een gecombineerde bundel voor 42 voordeellanden met 20 minuten bellen, 20 minuten gebeld worden, 20 sms'jes sturen en 35 MB data voor 2 euro per dag.  En een dagbundel met 4 MB alleen voor internetten buiten deze voordeellanden voor 5 euro per dag. 
Let op: bij deze bundels vervalt de standaard datalimiet van € 59,95.

T-Mobile dag- of weekpas

Bij T-Mobile kunt u kiezen voor een kleine of grote dagpas voor mobiel internet in het buitenland. Daarnaast is er een weekpas.

De kleine dagpas met 5 MB kost 2 euro voor gebruik in de EU. In zone 2 betaalt u 5 euro voor 2 MB en in zone 3 bent u hiervoor een tientje kwijt. De grote dagpas bevat 50 MB en kost 5 euro en met een weekpas kunt u voor 15 euro onbeperkt* internetten in de EU. In zone 2 krijgt u 10 MB voor dit bedrag en voor drie tientjes mag u een week lang 10 MB verstoken in zone 3. Alle bedragen op 5 cent na.

na 100 MB wijzigt snelheid naar 64/64kbps. Dit geldt alleen voor abonnementen en dus niet voor prepaid. Wanneer bij prepaid 100 MB verbruikt is, is de weekpas niet meer geldig.
Let op: als data is verbruikt of als de pas is verlopen, is geen internet meer mogelijk  
(uitzondering: de weekpas in zone 1)

KPN OpReis en Internetbundel EU

Per 1 juli 2012 geldt KPN OpReis in de hele wereld voor bellen én internet. Internet in de EU kost 50 cent per MB, daarbuiten vanaf 2,95 euro per MB. Daarnaast is er de Internetbundel EU: 100 MB per kalendermaand voor 10 euro. Als u binnen deze kalendermaand boven 100 MB komt, start opnieuw een bundel van 10 euro. U kunt binnen 1 maand maximaal 10 bundels van 100 MB verbruiken. Hierna betaalt u 50 cent per MB. U ontvangt alléén bij de 1ste bundel een sms voor toestemming van het automatisch starten van de volgende bundels. Bij KPN moet u de Internetbundel EU zelf uitzetten zodra u terug bent van vakantie. Wees er ook van bewust dat internet in het buitenland buiten de internetbundel van uw Personal Sim abonnement valt!
Let op: na de 2de bundel van 100 MB betaalt u automatisch voor nieuwe bundel van 10 euro

Hi Vakantie internetbundel

Bij Hi zit dit addertje eveneens onder het gras: wie eenmaal toestemming heeft gegeven voor het bijkopen van een Vakantie Internetbundel van 100 MB voor 9,95 euro betaalt daarna automatisch voor nieuwe bundels van 100 MB als de oude op zijn. Overigens kunt u deze bundel gerust aan laten staan, want er wordt alleen iets in rekening gebracht als u daadwerkelijk gebruik hebt gemaakt van mobiel internet in het buitenland. Let op: de bundel loopt van de eerste dag tot en met de laatste dag van de kalendermaand. U betaalt altijd het maandbedrag van 9,95. Dus ook als u de bundel halverwege de maand activeert!
Let op: na de 2de bundel van 100 MB betaalt u automatisch voor nieuwe bundel van 9,95

Geen vakantiebundel?
Sluit u geen vakantiebundel af en gaat u naar vakantielanden als Kroatië, Zwitserland en Turkije, dan is het goed te weten dat providers in deze landen veelal tot 10 euro per MB rekenen.

Per 1 juli zijn de tarieven voor mobiel internet binnen de Europese Unie verlaagd naar 83 cent per MB.  Bovendien geldt de datalimiet van 59,50 euro nu ook voor landen buiten de EU. Daar zijn de tarieven echter niet aan banden gelegd waardoor de datalimiet sneller wordt bereikt. 

Een belangrijk punt om rekening mee te houden, is dat de standaard datalimiet automatisch wordt uitgeschakeld met het nemen van (sommige) vakantiebundels. Er volgt dus geen waarschuwing meer als de 59,50 euro is bereikt. Het is wel mogelijk om de limiet weer in te schakelen. Zie Vakantiebellen.com voor de tarieven van alle providers voor mobiel internet in het buitenland. 

Lees ook: Tips voor mobiel internet in buitenland 
Update: 11-7-2012

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.