Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Limiet mobiel internet in een dag geregeld

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 november 2010 zijn providers van mobiel internet verplicht om de tarieflimiet voor roaming binnen een werkdag uit- of aan te zetten. Dat staat te lezen op ConsuWijzer. Voor dataroaming binnen de EU gelden sinds 1 juli strengere regels, zoals een factuur die gelimiteerd is op zo'n 60 euro. Ook is een melding verplicht als de limiet bereikt is. Bron: TC

===
Vanaf 1 november kunnen consumenten binnen één werkdag de limiet voor mobiel internetten in Europa aan- of uitzetten. Sinds 1 juli is iedereen die in de Europese Unie op vakantie is, automatisch beschermd tegen hoge rekeningen voor internetten met z'n mobieltje. De aanbieder moet in ieder geval een limiet van ongeveer 60 euro per maand bieden, maar mag daarnaast ook andere limieten aanbieden. Iedereen die bijna zijn limiet bereikt, ontvangt van zijn aanbieder een sms'je. Ook iedereen die de limiet bereikt, krijgt weer een bericht. Wie daarna toch nog meer mobiel internet wil gebruiken in de EU, moet eerst contact opnemen met zijn aanbieder. Vanaf vandaag is dus wettelijk geregeld dat de aanbieder de limiet op verzoek van de consument binnen één werkdag moet aan- of uitzetten.

Klachten over hoge rekeningen
Deze regels zijn ingevoerd om te voorkomen dat consumenten verrast worden door hoge rekeningen wanneer zij in Europa internet gebruiken op hun mobiele telefoon. Alle Europese telecomtoezichthouders zorgen er samen voor dat aanbieders de limiet voor mobiel internetten in het buitenland goed invoeren.

Hebt u uw limiet aan- of uitgezet en duurde dit langer dan één werkdag? Dien dan een klacht in bij ConsuWijzer. Dan kan de Nederlandse telecomtoezichthouder, OPTA, onderzoeken of aanbieders de wet goed naleven.

Bron: consuwijzer

Geactualiseerd: woensdag 3 november 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.