Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ben's negende gelanceerd!

door Jeanet Woldring

Vandaag is de hotel vergelijkingssite LookingforBooking.com live gegaan. LookingforBooking is het nieuwste initiatief van internetondernemer Ben Woldring. Op de site kunnen alle 2.100 hotels in Nederland en meer dan 7.800 hotels in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Londen met elkaar vergeleken worden. Niet alleen de prijzen tussen ruim 20 hotel- en boekingssites worden vergeleken, tevens kunnen alle hotels eenvoudig op basis van ligging en faciliteiten vergeleken worden. Zo is te zien of bijvoorbeeld draadloos internet of een saunabezoek bij de prijs zijn inbegrepen of dat er extra voor betaald moet worden.

Complexe markt

"De hotelmarkt heb ik altijd al interessant gevonden", zegt Ben Woldring. "Het is een enorm complexe markt waarvan het aanbod en de prijzen door alle verschillende hotel- en boekingssites tegenwoordig niet meer overzichtelijk te zien zijn. Daar zag ik, samen met mede oprichter Gerlof Bos, kansen om duidelijkheid in te scheppen. Met LookingforBooking.com kan de consument veel tijd en geld besparen bij het boeken van een hotelovernachting."

Twee jaar voorbereiding

Het idee voor deze site ontstond al enkele jaren geleden. Met een groot team is de afgelopen jaren vanuit de speciaal hiervoor geopende vestiging in Groningen full-time gewerkt om kenmerken van alle hotels stuk voor stuk in kaart te brengen, van spa- en wellness faciliteiten en gratis parkeergelegenheid bij het hotel tot de ligging in een bosrijke omgeving. Het overzicht van buitenlandse hotels zal dagelijks verder groeien doordat hoteliers de mogelijkheid hebben om hun hotelinformatie aan de site toe te voegen.

Geen boekingssite maar zoekmachine voor hotelprijzen

Het internet is de afgelopen jaren in hoog tempo veel boekingssites rijker geworden, terwijl ook de hotels zelf niet stil hebben gezeten. Zo blijkt dat rechtstreeks boeken bij een hotelketen in sommige gevallen zelfs voordeliger kan zijn dan reserveren bij een boekingssite. Daarom worden er op LookingforBooking.com naast de boekingssites ook prijzen van grote hotelketensites zoals InterContinentalHotels.com, NH-Hotels.com en Bastionhotels.nl meegenomen. Het aanbod wordt direct doorzocht, waardoor alle beschikbare hotels en hoteltarieven in één oogopslag getoond worden. "Het is in feite een zoekmachine voor hotels en de hotelprijzen", aldus Gerlof Bos.

Tientallen euro’s verschil voor dezelfde kamer

Door de huidige economische situatie kunnen 4 en 5-sterren hotels tegenwoordig zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. Zo blijkt uit de vergelijkingen van LookingforBooking.com dat je al voor een kamerprijs van 81 euro kunt overnachten in een Nederlands 5-sterrenhotel. Ook blijkt uit de site dat prijsverschillen tussen de verschillende hotel- en boekingssites met gemak oplopen tot ruim 50 euro per kamer per nacht.

Over Bencom

Bencom, het bedrijf van internetondernemer Ben Woldring (24), heeft in ruim 10 jaar tijd een onafhankelijk vergelijkingsimperium opgezet met 9 verschillende grote en kleinere publiekssites, waaronder Bellen.com, Internetten.nl , Gaslicht.com en Energiewereld.nl. De Bencom sites zijn primair gericht op consumenten, hoewel er op enkele sites ook informatie voor de zakelijke markt te vinden is. Op iedere site is het voor bezoekers mogelijk om bij nieuwsberichten reacties achter te laten of om bij de vergeleken producten en diensten ervaringen uit te wisselen. Maandelijks bezoeken ruim 750.000 mensen de Bencom vergelijkingssites.

Meer informatie? Neem contact op met Ben Woldring op +31 (0)595 425859.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie