Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

LoRa-netwerk van KPN live in Randstad

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

LoRa-netwerk.jpgHet nieuwe LoRa-netwerk van KPN heeft sinds vandaag dekking in de gehele Randstad​. De provider verwacht dat LoRa in juni in héél Nederland beschikbaar zal zijn. 

Versnelde uitrol

Het datanetwerk voor Internet of Things (IoT) toepassingen is inmiddels live in Zuid-Holland, Noord-Holland en delen van Utrecht, Zeeland, Noord-Brabant en Groningen. Bedrijven kunnen binnenkort aan de slag met het nieuwe type datanetwerk. Het LoRa-netwerk is niet bedoeld voor telefoons of tablets, maar voor zaken als lantaarnpalen, koffers, watermeters, deursloten, lichtjes en andere alledaagse objecten. Apparaten die aan KPN’s nieuwe ‘sensornetwerk’ hangen verbruiken weinig energie en data. Daarmee is het fundamenteel anders dan bijvoorbeeld de huidige 2G- 3G- of 4G-netwerken.

LoRa Roadshows

In de aanloop naar de landelijke dekking van het IoT-netwerk organiseert KPN een aantal Roadshows in verschillende regio’s in Nederland. Vandaag zijn klanten en relaties bijgepraat op luchthaven Schiphol waar KPN en de luchthaven samen experimenteren met verschillende LoRa-toepassingen. Zo is LoRa getest in logistieke processen zoals bagage-afhandeling en voor facilitaire diensten op het vliegveld. Tijdens de roadshow presenteerde Schiphol zijn visie op Internet of Things en wat de verschillende innovatieve IoT-toepassingen betekenen voor de beleving van de reizigers en efficiency van de luchthaven. Daar waren ook een aantal bedrijven aanwezig met demonstraties. O.a.Anybrigde, Things Connected, Metatronics, I-Real, I-Tude en Mic-O-Data.

In mei en juni komt de roadshow in Eindhoven, Enschede, regio Limburg en Groningen.

Over LoRa van KPN

LoRa van KPN is een nieuw netwerk voor IoT-oplossingen en een aanvulling op de bestaande 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Het netwerk neemt belangrijke drempels (kosten, verbruik, energie) weg om talloze apparaten aan het internet te verbinden. De komende maanden voorziet KPN in heel Nederland bestaande mobiele opstelpunten van een LoRa-gateway en -antenne, waarmee miljoenen apparaten verbonden kunnen worden.

The Things Network

Naast KPN werkt The Things Network in Nederland aan een LoRa-netwerk. Dat heeft onder andere al dekking in Amsterdam, Groningen, Antwerpen en Eindhoven. Daarbij gaat het om een opensource-netwerk, dat gratis toegankelijk is.

Zie ook: KPN LoRa-netwerk 4 nov. live in Rotterdam en Den Haag

Geactualiseerd: donderdag 7 april 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.