Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Makkelijk overstappen op alles-in-1

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Overstappen naar een andere alles-in-1 aanbieder wordt makkelijker. Consumenten kunnen per 1 januari 2014 ook voor alles-in-1 pakketten inclusief tv gebruikmaken van de overstapservice van providers. Dit geldt niet alleen voor internet, bellen en tv in één, maar ook als mobiele telefonie in de bundel zit met verzoek om nummerbehoud.

Overstapservice

Via afspraken uit 2008 was het voor internetdiensten of pakketten met zowel internet als vaste telefonie al geregeld dat de nieuwe aanbieder desgewenst de overstap voor de consument volledig verzorgt (overstapservice). Per 1 januari 2014 gaat dat dus ook gelden voor pakketten waarin internet, televisie en telefonie worden gecombineerd in één abonnement.

Gemakkelijk overstappen

Providers hebben verder afgesproken dat de overstapservice volgend jaar ook gaat gelden voor het opzeggen van 'TV only' (analoge TV en Digitenne) en voor glasvezelabonnementen in zogeheten vraagbundelingsgebieden. Dit betekent dat consumenten in een veranderende markt met steeds meer gebundelde diensten – van dual en triple tot quadplay – gemakkelijk kunnen overstappen.

Nederland loopt vooruit

Een mooi resultaat, schrijft minister Kamps, waarmee Nederland vooruitloopt op de voorgestelde verordening van Eurocommissaris Kroes. Daarin is opgenomen dat de nieuwe aanbieder de overstap verzorgt, ook bij bundels.

Totaalwijzer: Overstappen naar een andere internetprovider

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.