Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Meer data, minder belminuten en sms

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

We bellen maandelijks gemiddeld 97 minuten en versturen 36 sms-berichten, terwijl we zo'n 177 MB aan data verbruiken per smartphone, tablet of dongel. Samen komt dat in het eerste halfjaar uit op 11,4 miljard belminuten, 4,3 miljard sms-berichten en 9,9 petabyte aan data. Dat blijkt uit de laatste marktcijfers van de Opta.

Hoewel het enigszins afwijkt van het gemiddelde profiel van de Belwijzer, blijkt ook hieruit dat er veel minder gebeld en gesms't wordt. Op basis van ruim 130 duizend facturen geüpload in de RekeningScan belt de gemiddelde Nederlander 143 minuten per maand, verstuurt hij 54 sms'jes en verbruikt hij 302 MB via het mobiele netwerk. Prepaid gebruikers zijn niet meegenomen, om de doodeenvoudige reden dat zij geen factuur ontvangen.

Minder prepaid
Het aantal mobiele prepaidaansluitingen is gedaald volgens Opta. Het betreft voornamelijk prepaid van mobiele aanbieders met een eigen netwerk. In het eerste kwartaal daalde echter ook het aantal prepaid aansluitingen van aanbieders die mobiele telefonie over het netwerk van een ander aanbieden, zoals AH Mobiel.

Aansluitingen mobiel

Meer mobiel breedband
Daarentegen is in het tweede kwartaal het aantal mobieltjes met breedband gegroeid met een half miljoen aansluitingen. Dat komt voornamelijk door smartphones. Daardoor is het totaal aantal aansluitingen met mobiel breedband de 10 miljoen gepasseerd. Het overgrote deel daarvan, 8,9 miljoen aansluitingen, bestaat uit smartphones. De resterende 1,2 miljoen aansluitingen betreft tablets en dongels. Ondanks de groei blijven de marktverhoudingen ongewijzigd, aldus de toezichthouder.

Opkomst  mobiel internet
De opkomst van mobiel internet is ook in de volumes (+21%) en omzetten (+12%)  terug te zien,  terwijl het volume (-16%) van en de omzet (-24%) uit sms sterk daalt. Ook de omzet uit bellen daalt, terwijl het volume nog licht stijgt. Verder blijkt dat de totale omzet op mobiele diensten voor het eerst licht licht gedaald is.

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie