Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Meer en meer tablets

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De verkoop van tablets blijft toenemen. Sinds medio 2012 worden er in Nederland al meer tablets dan laptops verkocht. Momenteel bezit ruim een derde van de huishoudens een tablet.

Meer en meer tablets

In het eerste kwartaal van 2013 zullen naar verwachting wereldwijd 33,8 miljoen tablets verkocht worden. Dit blijkt uit onderzoek van Digitimes Research. Ondanks dat dit een verlaging is van bijna 22% vergeleken met het vierde kwartaal van 2012, betekent het een groei van ruim 75% op jaarbasis.

Nederland

In Nederland bezit op dit moment ruim een derde van de huishoudens een tablet. Naar verwachting zal dit aantal stijgen en komt het ook al meer voor dat huishoudens een tweede of derde tablet aanschaffen. 

Samsung

De verwachting is dat eind dit jaar 2,5 miljoen huishoudens in Nederland een tablet bezitten. Samsung wil goed zijn voor minimaal 30% van dit aantal. Zij verwachten een deel van de groei bij de consumenten te halen, maar het bedrijf zal zich met name richten op de zakelijke markt. In 2011 had het bedrijf slechts 9% van de markt in handen, in 2012 was dit al 20%. Toch blijft Apple marktleider op het gebied van tablets.

Lees ook: Mobiel internet op iPad en tablet

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.