Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Meer internetbellers door prijsvechters Alice en Telfort

Leestijd: 2 minuten

In de tweede helft van dit jaar bellen meer dan drie miljoen Nederlanders via internet. Eind 2007 waren er ruim 2,5 miljoen aansluitingen op een VoIP-dienst. Deze cijfers staan in Telecompaper's kwartaal update over de Nederlandse vaste telefonie markt. 

Volgens de onderzoekers groeide het aantal bellers via internet in het laatste kwartaal van 2007 met 7,3 procent. Het eerste kwartaal van 2007 was dat 10 procent meer.

In totaal telt Nederland nu 5,69 miljoen vaste telefoonaansluitingen, maar een steeds kleiner gedeelte daarvan bestaat uit traditionele analoge en ISDN-abonnementen (ongeveer de helft).

Volgens Telecompaper komt de groei vooral door de toetreding van enkele goedkope nieuwkomers tot de markt, zoals  KPN's prijsvechtersmerk Telfort en het Italiaanse Alice. Telecompaper schat het aantal Alice-klanten tussen 15.000 en 20.000 aan het einde van 2007. Ook pogingen van Casema en @Home om meer multiplay klanten te winnen met acties als 4 maanden gratis proberen en het nieuwe UPC Op Maat Pakket zullen ongetwijfeld voor verdere groei zorgen.

Nog wat cijfertjes: KPN won 61.000 nieuwe VoIP klanten, Zesko (Multikabel, Casema, @Home) bleef nummer twee met 54.000 nieuwe klanten en nummer drie UPC zag het aantal toenemen met 22.600 gedurende het vierde kwartaal. 

KPN is met haar dochters Planet, Het Net, XS4ALL en Telfort  de grootste speler met een marktaandeel van 33,5 procent. Daarna volgt de tot Zesko gefuseerde kabelbedrijven Multikabel, Casema en @Home. Kabelmaatschappij UPC is derde. Op welke plaats Orange en Tele2 staan, wordt verder niet genoemd.
 

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.