Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Meer mobiele klanten Tele2

Leestijd: 2 minuten

4GTele2.jpgDe Zweedse telecomprovider Tele2 doet het goed in Nederland. Het afgelopen kwartaal kwamen er maar liefst 57.000 klanten bij. Bijna een verdubbeling, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. Desondanks heeft Tele2 verlies gedraaid. Waaraan is dat te wijten?

Met de combinatie van 'razendsnel 4G-internet, ongewoon grote databundels en genadeloos lage prijzen' presenteert Tele2 zich als de rebel die dingen anders doet. 'Niet omdat het moet, maar omdat het kan!' Het nieuwe aanbod viel goed in de smaak en heeft geleid tot meer klanten. De reclamecampagnes vielen eveneens in de smaak, want de provider werd beloond met diverse awards.

Meer mobiele klanten

De toename van het aantal klanten schrijft Tele2 onder meer toe aan de marketingactiviteiten, de introductie van de iPhone SE en de uitrol van het 4G-netwerk. Sinds eind vorig jaar heeft Tele2 een eigen 4G-netwerk. Op onze 4G-dekkingskaart kun je het 4G bereik van Tele2 bekijken. De dekkingsgraad bedraagt inmiddels 97 procent buitenshuis en 81 procent op indoor locaties. 

Omzetstijging  

In Nederland komt de helft van de omzet van Tele2 door inkomsten uit mobiel. De rest komt uit vast internet, telefonie en televisie aansluitingen. De omzet van de provider is licht gestegen, toch hebben ze verlies gedraaid. Dit komt voornamelijk door de enorme investeringen in het 4G-netwerk, de marketingcampagnes en de hoge kortingen aan nieuwe klanten. Dus hoewel de omzet behoorlijk toenam, van 1,39 miljard naar 1,45 miljard kroon, is er uiteindelijk toch sprake van een verlies in Nederland. Het gaat om een bedrag van in totaal 116 miljoen kroon, dat is ruim 12 miljoen euro. 

Ongewoon grote databundels 

In juli en augustus kunnen Tele2 klanten met een abonnement en databundel gratis internetten in de EU. De provider geeft ze een cadeautje voor 100 MB dataverkeer in de EU. Daarnaast is Tele2 de enige provider die grote databundels aanbiedt. Met hun nieuwste abonnementen biedt de provider databundels aan tot 24 GB.

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.