Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Meer ruimte voor mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Aanbieders van snel mobiel internet krijgen vanaf 2013 extra ruimte. Ze mogen de zogeheten 800 MHz-band gaan gebruiken. Minister Verhagen heeft dit onlangs aan de Tweede Kamer laten weten.

Vernieuwende internetdiensten
De extra ruimte voor mobiel internet is nodig om het stijgende gebruik van mobiele internetdiensten op te vangen. Het oplossen van de knelpunten was een voorwaarde voor het gebruiken van de 800 MHz-band voor mobiel internet.

Digitenne
De 800 MHz-band wordt nu nog gebruikt door Digitenne van KPN, de publieke omroep en als frequentie voor draadloze microfoons. Met deze gebruikers zijn afspraken gemaakt over het verhuizen naar een andere frequentieruimte. Daarnaast is met kabelexploitanten en mobiele telecomaanbieders afgesproken storingen te voorkomen.

Veiling
In 2012 vindt een veiling plaats om de 800 MHz-band te verdelen. Tegelijkertijd worden de GSM-frequenties 900 en 1800 MHz opnieuw geveild. Vanaf 1 januari 2013 is de 800 MHz-band beschikbaar voor mobiel internet. 
 

Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.