Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Meer vaste bellers via kabel dan ADSL

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Voor het eerst zijn er meer mensen die via de kabel bellen, dan via ADSL. Dat is de uitkomst van een rapport van onderzoeksbureau Telecompaper over de markt voor vaste telefonie.

Kabelbedrijven meeste klanten erbij
Het aantal bellers via internet is in het tweede kwartaal van dit jaar met 2,3 procent gegroeid, tot een totaal van 3,8 miljoen. De kabelbedrijven kregen er de meeste klanten bij, een groei van 3,9 procent. Ziggo en UPC groeiden beiden met 3 tot 4 procent. Het aantal ADSL-aansluitingen daalde met 0,1 procent.

Meer VoIP, minder vast
Terwijl VoIP groeide, liep het aantal gewone vaste aansluitingen met 3,8 procent terug. De totale markt voor vaste telefonie groeide met 7000 aansluitingen tot 6 miljoen. Het aantal huishoudens met alleen een mobiele aansluiting groeide tot 1,3 miljoen.

Ziggo blijft tweede
Telecompaper verwacht voor de rest van het jaar een groei voor VoIP tot zo'n 4 miljoen aansluitingen. Bij triple play (televisie, internet en bellen in één abonnement*) vooral via de kabel en in mindere mate via VDSL van KPN, Tele2 en Online. 

KPN’s marktaandeel daalde met een half procentpunt tot 33,3 procent. Ziggo blijft tweede met 28,4 procent, gevolgd door UPC met 18 procent.
 

Geactualiseerd: vrijdag 5 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.