Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Message4U stopt unified messaging per 15 juli a.s.

Leestijd: 2 minuten

Met ingang van 15 juli zal Message4U haar dienstverlening wijzigen. Message4U gaat zich vanaf dat moment volledig richten op het leveren van (deels betaalde) SMS-diensten.

Vanaf 15 juli is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van een 084-telefoonnummer om fax- en voicemailberichten te ontvangen of het telefonisch beluisteren van je e-mail. Op dit moment is Message4U in gesprek met een partij die interesse heeft in het – met behoud van telefoonnummer – overnemen van deze unified messaging diensten.
Volgens eigen zeggen in een mailing naar de klanten stopt Message4U met unified messaging omdat de enkele jaren geleden veelbelovende diensten nooit de omvang gekregen hebben die men destijds verwachtte. Het is voor Message4U niet langer mogelijk om deze diensten (gratis) te blijven aanbieden en daarom heeft men besloten om zich volledig te richten op SMS.
Ook is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van diverse zakelijke diensten onder de noemer Message4U-Business. Voor bedrijven en instellingen biedt Message4U-Business diverse diensten om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die SMS biedt, van incidentele SMS-mailingen tot complexe SMS-gestuurde applicaties.

Message4U was voor veel mensen een alternatief voor de 'unified messaging' diensten van Xoip. Toen Xoip vorig jaar betaald werd, besloten veel abonnees over te stappen op Message4U.

KPN biedt ook al een hele tijd 'unified messaging' diensten aan onder de naam:
VoiceMail in e-mail, FaxMail in e-mail en E-mail in VoiceMail.
Aan deze diensten zijn geen entree- of abonnementskosten verbonden. Alleen als via internet VoiceMail/FaxMail berichten beluisterd of gelezen worden, betaalt men het gebruikelijke internet tarief. Voor het beluisteren van VoiceMail geldt het normale tarief. Het tarief voor het bellen naar een FaxMail (084) nummer is 10 eurocent, met een starttarief van 5 eurocent.
Voor meer informatie over deze diensten zie de veelgestelde vragen van KPN.

Sinds kort biedt Quote office (onderdeel van quote media) vergelijkbare diensten om altijd en overal e-mail te kunnen beluisteren en beantwoorden via de mobiele telefoon. Ook hier kunnen faxen en voicemail ontvangen worden per e-mail. Zie voor meer info over kosten, aanmelding e.d. de FAQ van Quote.

Geactualiseerd: maandag 11 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.