Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Meters uitlezen met sms en internet

Leestijd: 2 minuten

Het automatiseringsbedrijf CimPro uit Breda heeft een concept bedacht voor het uitlezen van meters op afstand via sms en internet.

Elke bestaande of nieuwe meter kan worden uitgerust met een zogenaamde meettransmitter die het signaal van de meter omzet in een sms bericht, waarin ongeveer 140 meetwaardes kunnen worden opgeslagen. Deze berichten worden opgevangen door de internet portal www.eMetering.Biz waar de klant de volledige grafiek van de meter kan opvragen. Het eMetering concept is naar eigen zeggen al succesvol toegepast in verschillende projecten in Europa, oa. Nederland, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

In de markt zijn honderdduizenden meters in gebruik zoals elektriciteit- , gas-, en watermeters maar ook meters voor het registreren van niveaus in tanken, waterstanden en temperaturen.  Dankzij de introductie van draadloze GSM netwerken is er een nieuwe en goedkope manier ontstaan om de meters op afstand uit te lezen en hoeft er niemand meer naar de meter toe. Voor locaties waar geen stroom aanwezig is, is een batterijgevoede eMitter™ beschikbaar. Dit is vooral interessant voor gasmeters en watermeters, waar de beschikbaarheid van elektriciteit vaak een probleem is.

eMetering™ zoals het concept genoemd wordt, kan ingezet worden in tal van bestaande markten. Na de liberalisatie van de energiemarkt zullen tal van bedrijven geïnteresseerd zijn in het uitlezen van meters op afstand voor een beter en rationeler energiebeheer, zo is de verwachting van CimPro. Maar ook leveranciers van grondstoffen, zoals suiker en olie kunnen op deze wijze een online overzicht krijgen. Tenslotte zijn ook waterschappen en gemeentes steeds op zoek naar real-time informatie uit het veld voor het beheer van waterniveaus, registratie van overstort en beheer van gemalen op afstand.

Geactualiseerd: dinsdag 20 mei 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.