Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vast internet duurder, mobiel goedkoper

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws! De prijs van mobiele abonnementen zijn goedkoper geworden. Vast internet daarentegen werd duurder. Dit geldt voor de periode van maart 2018 ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. 

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS) waarover TotaalTV eerder schreef. Kijk je naar heel 2017 dan zijn de abonnementsprijzen voor mobiel met 6,9 procent gedaald. Voor een internetabonnement ben je echter duurder uit. Hoogste tijd dus om te vergelijken op Bellen.com of Internetten.nl of je nog het juiste abonnement hebt dat past bij je verbruik. 

vast-internet-duurder-mobiel-goedkoper-groot.png

Mobiele abonnementen goedkoper

De prijsdaling is vooral te zien bij mobiele telefoonabonnementen. Grote telecombedrijven bieden vaker onbeperkt bellen en een grote databundel aan. Het voordeel daarvan is dat wanneer je niet meer data gebruikt of meer belt als voorheen je in veel gevallen een goedkoper abonnement af kunt sluiten.

Mei: actiemaand!

Dat er grote bundels worden aangeboden is deze meimaand al goed te zien. Provider Ben komt met extra's. Deze maand krijg je meer MB's tegen dezelfde prijs. Simpel introduceerde afgelopen week de Eurokrakers. Het eerste half jaar onbeperkt bellen en 5 GB voor maar 1 euro! Tele2 gooit het over een andere boeg. Je kiest nu als 'basis' een databundel met daarbij een bel/sms bundel (niet noodzakelijk). De grootste nieuwe bundel is 20 GB. Dus, is je contract afgelopen? Dan is het zeker de moeite waard om even te kijken hoeveel jij kunt besparen. Er zit voor jou vast een mooie mei-actie bij. Meer weten over mobiele aanpassingen? Lees Mobiel op een rijtje - goedkoper is het sleutelwoord! 

Prijsstijging internetabonnement

Bij de vaste internetabonnementen, die vaak onderdeel zijn van een alles-in-1 pakket, is juist een stijging van de prijs zichtbaar. Dit komt vooral omdat het onderdeel televisie binnen dit soort abonnementen steeds duurder wordt. Deze prijs stijgt omdat aanbieders meer doorgiftevergoeding aan televisiezenders moeten betalen. Zo zijn de vergoedingen van onder andere NPO, FOX Sports en Discovery Inc in de afgelopen periode duurder geworden. Dit wordt doorberekend aan de consument.

KPN, Telfort en Tele2 verhogen prijzen

De stijging van abonnementsprijzen is bij de internetproviders Tele2 en Telfort al zichtbaar. KPN kondigde haar nieuwe tarieven en snelheden per 1 juli al aan. Ook Ziggo heeft deze week prijswijzigingen en nieuwe voorwaarden bekendgemaakt. Voor de meeste abonnementen is de prijsverhoging 2 euro per maand. Wil je niet meer betalen per 1 juli? Dan kun je je huidige abonnement kosteloos opzeggen en overstappen naar een goedkoper abonnement.

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.