Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobiel internet bij T-Mobile minder duur

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

T-Mobile maakt mobiel internet duurder, net als KPN en Vodafone. Dat blijkt uit de details van de nieuwe Smart abonnementen die de provider vandaag bekend maakte en die 15 augustus ingaan. We vergelijken alvast de huidige en nieuwe i-abonnementen én leggen ze naast die van KPN en Vodafone.

Wie nog een iPhone of andere smartphone met een abonnement tegen de huidige tarieven wil hebben, zal deze vóór 15 augustus moeten aanschaffen. Althans, als je voor T-Mobile kiest. Wil je KPN, dan heb je nog tot 5 september de tijd en voor Vodafone ben je te laat, want hun nieuwe abonnementen zijn vandaag ingegaan.

Oude en nieuwe T-Mobile i-abonnementen
In onderstaande tabel links de huidige i-abonnementen die niet alleen beschikbaar zijn voor iphones, maar ook voor andere smartphones. Mobiel internet is onbeperkt. Rechts de nieuwe iSmart abonnementen die 15 augustus ingaan. 

 Oude i-abonnementen  Nieuwe iSmart abonnementen

Wat direct opvalt is dat de maandprijzen en het aantal minuten, smsjes en mms'jes gelijk gebleven zijn. Het verschil zit in mobiel internet, data dus. Wie nu een i-150 abonnement bezit, heeft onbeperkt internet. Straks krijg je bij dat abonnement slechts 500 MB per maand. Nu schijnen de meeste mensen daar genoeg aan te hebben. Volgens de grote operators verstoken klanten gemiddeld  zo'n 200 MB per maand; bezitters van de nieuwste smartphones blijken het dubbele te verbruiken. Alleen heavy users souperen nog meer en komen makkelijk aan 1 GB. 

Overigens, wie daar nog niet genoeg aan heeft, kan voor 5 euro per maand (geeft T-Mobile tijdelijk de eerste 12 maanden gratis) gebruikmaken van een onbeperkt internet voordeelbundel. Met deze bundel kan na het opmaken van het datategoed nog gebruik worden gemaakt van mobiel internet maar tegen een lagere snelheid.  

Daarnaast biedt T-Mobile als introductieaanbod van de nieuwe Smart abonnementen de eerste drie maanden 100 procent korting op het maandbedrag in combinatie met tweejarige abonnementen. Dat geldt overigens ook voor de huidige tweejarige abonnementen.

T-Mobile minder duur dan KPN en Vodafone
Al met al kunnen we concluderen dat de nieuwe i-abonnementen weliswaar iets minder gunstig zijn qua hoeveelheid data, maar véél minder duur worden dan die van KPN of Hi. Ook Vodafone is duurder voor mensen die 1 GB aan data willen hebben. Voor het goedkoopste abonnement met 1 GB aan data moet je bij Vodafone vanaf vandaag 42,50 euro neertellen, bij KPN betaal je per 5 september voor een vergelijkbaar abonnement 50 euro en bij Hi 52,50 euro per maand. T-Mobile is met 34,50 euro dus het voordeligst.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.