Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobiel internet blijft groeien bij Vodafone

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Mobiel internet blijft groeien bij Vodafone. Het afgelopen kwartaal is het datagebruik toegenomen met 169 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel smartphones op het Vodafone-netwerk verdubbelde bijna. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf vandaag bekendmaakte.

Meer omzet, meer aansluitingen
Vodafone boekte een operationele omzet van 478 miljoen euro, een groei van 0,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. Het totale aantal aansluitingen steeg met 8,1 procent naar 5,1 miljoen. Het percentage prepaid daalde verder en ging naar 37,7 procent. Het aantal belminuten steeg van 2,3 miljard naar 2,9 miljard.

Mobiel internet: forse stijging aandeel smartphones
Mobiel internet blijft groeien. Het datagebruik steeg met 169 procent, terwijl het aantal smartphones bijna verdubbelde. Om het gebruik van mobiel internet op reis net zo gewoon te maken als thuis, kondigde Vodafone onlangs nieuwe buitenlandtarieven aan. Zo is het nu mogelijk om voor 2 euro per dag 35 MB aan data te verbruiken in alle 42 Vodafone Passport-landen.

Zakelijke markt: groei vaste telefonie binnen mkb- en grootzakelijk segment
Het aantal vaste telefonieaansluitingen in het zakelijke segment groeide met 25 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. Het aantal abonnementen specifiek bedoeld voor zzp’ers verviervoudigde. Voor zakenreizigers breidde de telecomaanbieder zijn Internet op Reis-bundels uit van 16 naar alle 42 Vodafone Passport-landen. 

Zie ook: Vodafone vernieuwt abonnementen mobiel internet

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie