Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobiel internet duurder en goedkoper

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Weet u hoeveel data u verbruikt als u internet via uw mobiele telefoon? En hoeveel dat kost? Grote kans van niet. Uit recent onderzoek blijkt dat bijna de helft niet weet hoe je je verbruik bij kunt houden en wat de kosten zijn. Desondanks is de interesse voor mobiel internet via een smartphone alleen maar toegenomen. Bij welke provider bent u het beste uit?

Prijswijzigingen 
Een tijdje geleden was het nog simpel. Je betaalde één bedrag per maand en daar kon je onbeperkt voor internetten. Mobiel internet is echter zo fors toegenomen dat meer investeringen in het netwerk noodzakelijk zijn. En omdat de inkomsten uit bellen en sms’en keihard zijn gedaald, stapten KPN, Vodafone en T-Mobile af van het ‘all you can eat’-internetmodel. Afgelopen zomer werden datalimieten geintroduceerd en internettarieven fors in prijs verhoogd. In oktober pasten Rabo Mobiel en T-Mobile (prepaid) de tarieven aan en begin deze maand volgden Ben en Vodafone (prepaid). Alleen Rabo Mobiel maakte het goedkoper oftewel minder duur. 

Rabo Mobiel meer voor minder
Bij Rabo Mobiel kreeg je voorheen 25 MB voor 6 euro en 250 MB voor 12,50 euro per maand, exorbitant hoge tarieven. Nu zijn er vier bundels met meer data voor minder geld, tarieven die wat meer in overeenstemming zijn met die van de andere aanbieders. 

Ben minder voordelig
Na de abonnementswijzigingen van de grote drie was Ben één van de goedkoopste providers, zoals uit de vergelijking mobiel internet op de smartphone blijkt. Ben bood een internetbundel voor een tientje per maand met 1000 MB (1 GB) en een downloadsnelheid van 1 Mbps. Sinds 1 november krijg je nog maar de helft aan data voor dat geld, wel met verdubbelde snelheid. Daarnaast wordt een internetbundel van 200 MB aangeboden voor 7 euro per maand. Als Simyo en Telfort hun prijzen niet verhogen, steken zij Ben nu de loef af! Bij de KPN-dochters krijg je nog wel 1 GB voor circa 10 euro per maand. Maar hoe lang nog?

Vodafone minder voor meer
Voor Vodafone geldt dat er nieuwe prepaidbundels gekomen zijn, die naast mobiel internet de mogelijkheid hebben om ermee te bellen en/of te sms'en. Het is voor het eerst dat internet en sms en bellen in één bundel wordt gecombineerd bij prepaid. Wie alleen wil internetten, krijgt 100 MB voor 9,50 euro per maand.

Conclusie
Sinds deze zomer is mobiel internet in prijs gestegen. Er zijn nog maar een paar providers die de tarieven niet hebben aangepast, zoals Simyo en Telfort. Raadpleeg de Belwijzer om te zien bij welke aanbieder u het beste uit bent!

Geactualiseerd: dinsdag 9 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.