Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mobiel Internet in jachthavens kan goedkoper

door Jeanet Woldring

De tarieven die gerekend worden voor het gebruik van mobiel internet in jachthavens loopt de spuigaten uit. Volgens de WatersportAlmanak.nl zouden de tarieven van deze dienst aanmerkelijk lager moeten zijn. Er zijn goedkopere alternatieven.

Een watersporter die in een haven aangesloten wil zijn op een HotSpot van KPN betaalt daarvoor maar liefst € 15,95 per dag. Voor het gebruik van 50 minuten internet betaalt men € 5,95 en voor een weekkaart € 24,95.

De dekkingsgraad van de KPN HotSpots in jachthavens is zeer groot en de kwaliteit over het algemeen uitstekend, maar de prijs is veel te hoog, aldus Watersportalmanak.nl. "Enkele jachthavens hebben een eigen internetvoorziening dat gratis doorgegeven wordt aan de passanten. Op zich niet onlogisch, het is een vorm van service die anno 2009 eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn."

Alternatieven voor dure kraskaart
Er zijn ook alternatieven in plaats van de veel te dure kraskaart, die men in de haven moet aanschaffen. 

Mensen met een mobiel telefoonabonnement bij KPN kunnen tegen meerprijs onbeperkt internetten via HotSpots voor slechts 5 euro per maand. U kunt zich aanmelden via een smsje (WIFI AAN naar 4222), waarna KPN een inlogcode terugstuurt via sms. Het abonnement kan maandelijks verlengd of stopgezet worden. Let op: u kunt op basis van dit abonnement niet inloggen op HotSpots van andere aanbieders of op HotSpots in het buitenland. Echter wel op ruim 950 locaties in Nederland. Behalve in havens ook bij NS stations, hotels, recreatieparken, beurslocaties, tankstations en horecagelegenheden.

Bent u XS4ALL klant, dan kunt u gratis gebruikmaken van de KPN HotSpots!

Mobiel internet op laptop net als thuis
Niet goedkoper, maar wel veel sneller en niet afhankelijk van locatie of provider, is een mobiel abonnement op de laptop. Met name geschikt voor watersporters die voor langere tijd van huis zijn en willen internetten zoals ze thuis gewend zijn. U zit wel minimaal een jaar vast aan een abonnement, maar het is dan ook gewoon thuis gebruiken in plaats van een ADSL- of kabelinternetabonnement. 

Kijk op Internetten.nl voor de goedkoopste abonnementen, die u na vergelijking meteen kunt bestellen (TOP 5 Mobiel Internet op de laptop). Voor zo'n 20 euro per maand kunt u een heel jaar lang mobiel internetten, bijvoorbeeld via   KPN, Telfort, XS4ALL, Vodafone of T-Mobile. Waar u maar wilt: in de jachthaven, op de boot, camping of gewoon thuis! Gebruik in het buitenland is vanwege de hoge kosten dringend af te raden. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie