Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobiel Internet in jachthavens kan goedkoper

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De tarieven die gerekend worden voor het gebruik van mobiel internet in jachthavens loopt de spuigaten uit. Volgens de WatersportAlmanak.nl zouden de tarieven van deze dienst aanmerkelijk lager moeten zijn. Er zijn goedkopere alternatieven.

Een watersporter die in een haven aangesloten wil zijn op een HotSpot van KPN betaalt daarvoor maar liefst € 15,95 per dag. Voor het gebruik van 50 minuten internet betaalt men € 5,95 en voor een weekkaart € 24,95.

De dekkingsgraad van de KPN HotSpots in jachthavens is zeer groot en de kwaliteit over het algemeen uitstekend, maar de prijs is veel te hoog, aldus Watersportalmanak.nl. "Enkele jachthavens hebben een eigen internetvoorziening dat gratis doorgegeven wordt aan de passanten. Op zich niet onlogisch, het is een vorm van service die anno 2009 eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn."

Alternatieven voor dure kraskaart
Er zijn ook alternatieven in plaats van de veel te dure kraskaart, die men in de haven moet aanschaffen. 

Mensen met een mobiel telefoonabonnement bij KPN kunnen tegen meerprijs onbeperkt internetten via HotSpots voor slechts 5 euro per maand. U kunt zich aanmelden via een smsje (WIFI AAN naar 4222), waarna KPN een inlogcode terugstuurt via sms. Het abonnement kan maandelijks verlengd of stopgezet worden. Let op: u kunt op basis van dit abonnement niet inloggen op HotSpots van andere aanbieders of op HotSpots in het buitenland. Echter wel op ruim 950 locaties in Nederland. Behalve in havens ook bij NS stations, hotels, recreatieparken, beurslocaties, tankstations en horecagelegenheden.

Bent u XS4ALL klant, dan kunt u gratis gebruikmaken van de KPN HotSpots!

Mobiel internet op laptop net als thuis
Niet goedkoper, maar wel veel sneller en niet afhankelijk van locatie of provider, is een mobiel abonnement op de laptop. Met name geschikt voor watersporters die voor langere tijd van huis zijn en willen internetten zoals ze thuis gewend zijn. U zit wel minimaal een jaar vast aan een abonnement, maar het is dan ook gewoon thuis gebruiken in plaats van een ADSL- of kabelinternetabonnement. 

Kijk op Internetten.nl voor de goedkoopste abonnementen, die u na vergelijking meteen kunt bestellen (TOP 5 Mobiel Internet op de laptop). Voor zo'n 20 euro per maand kunt u een heel jaar lang mobiel internetten, bijvoorbeeld via   KPN, Telfort, XS4ALL, Vodafone of T-Mobile. Waar u maar wilt: in de jachthaven, op de boot, camping of gewoon thuis! Gebruik in het buitenland is vanwege de hoge kosten dringend af te raden. 

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.