Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobiel internet op wintersport verdubbeld

Leestijd: 2 minuten

Steeds meer Nederlanders gebruiken tijdens de wintersport mobiel internet. In de eerste periode van het winterseizoen verdubbelde het mobiel internetgebruik in het buitenland vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van T-Mobile.

Vooral bij jongeren tussen de 18 en 25 nam het gebruik fors toe. Opvallend is verder dat mannen twee keer zoveel mobiel internet verbruikten als vrouwen, constateert T-Mobile. Wintersportlanden Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland blijken in de winterperiode de meest populaire landen om datapassen van T-Mobile te kopen.

Geen onverwachte kosten achteraf
Met Travel & Surf biedt T-Mobile toegang tot mobiel internet in het buitenland. "Hierdoor kunnen klanten direct vanaf de piste foto’s en updates met vrienden en familie delen, zonder financiële verrassingen achteraf.”, aldus Marco Kind van T-Mobile.

Op vakantie koopt de klant tegen een vastgesteld bedrag een dag- of weekpas. In de EU kost een kleine dagpas met 5 MB 1,95 euro; een grotere dagpas met 50 MB kost 5 euro. Een weekpas met onbeperkt internet kost 15 euro. Hierbij geldt dat de snelheid automatisch drastisch omlaag gaat na 100 MB. 

Bij 80% van het verbruikte aantal MB’s krijg je een waarschuwingsbericht. Is de pas volledig verbruikt of verlopen, dan loopt de teller niet door, maar ontvang je een sms en kun je zeer eenvoudig een nieuwe dag- of weekpas kopen. Hierdoor heb je volledige datatransparantie en nooit onverwachte kosten achteraf.

Maximum tarieven voor mobiel internet
Sinds afgelopen zomer gelden er maximumtarieven voor mobiel internet binnen Europa. Providers mogen sinds juli nog maximaal 83 cent per MB rekenen. Een minuut bellen mag nog maximaal 35 cent kosten en voor een sms'je hoeft maximaal 11 cent betaald te worden. Kijk voor meer informatie over bellen en mobiel internetten op onze speciale website Vakantiebellen.com.

Geactualiseerd: woensdag 10 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.