Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobiel internet over de grens goedkoper

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Mobiel internet in het buitenland wordt volgend jaar goedkoper. Eurocommissaris Neelie Kroes gaat telecombedrijven dwingen de prijzen voor grensoverschrijdend dataverkeer fors te verlagen. Per 1 juli volgend jaar komt er een maximumprijs van 90 eurocent per megabyte. Een jaar later wordt het maximum 70 cent en nog een jaar later 50 cent.

Bronnen in Brussel hebben een bericht hierover in het Financieele Dagblad van donderdag bevestigd. Kroes komt eind juni met uitgewerkte voorstellen. Ze had al eerder gedreigd met maatregelen, omdat ze meent dat telecombedrijven hun klanten te veel in rekening brengen. Nu is dat soms nog meer dan 2 euro per megabyte. Zie Vakantiebellen.com voor de exacte datatarieven.

Volgens Kroes is er onvoldoende concurrentie op de telecommarkt. Zij wil dat voor mobiel bellen vanuit het buitenland op termijn dezelfde tarieven gaan gelden als voor binnenlands gebruik. Consumenten moeten straks een afzonderlijk abonnement voor grensoverschrijdend belverkeer kunnen krijgen.

Geactualiseerd: vrijdag 31 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.