Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobiel internet Vodafone sneller dan ADSL

Leestijd: 2 minuten

Vodafone demonstreert  deze week een technologisch hoogstandje voor mobiel internet op de CEBIT in Hannover. Samen met Ericsson is de operator erin geslaagd een downloadsnelheid van 28.8 Mb te halen. Dat is sneller dan een ADSL2+ verbinding.

HSDPA 
De hoge snelheid is mogelijk dankzij de nieuwste HSDPA generatie. Vodafone wil de snelheid gebruiken voor het verzenden van videobeelden in hoge definitie. Zelfs live streaming zou mogelijk zijn. Het gaat momenteel weliswaar enkel om een test. Het blijft dus nog even wachten tot consumenten de snelheid kunnen benutten.

Vodafone's HSDPA-netwerk is momenteel beschikbaar voor ruim 90% van de Nederlandse bevolking. Volgens de operator krijgen gebruikers ongeacht het abonnement, altijd de hoogst beschikbare netwerksnelheid. In de Randstad en op veel plaatsen daarbuiten is de downloadsnelheid inmiddels 3.6 Mbps. In Duitsland kan tachtig procent van de bevolking mobiel internetten met een snelheid van  3.6 Mbps. Op meer dan 350 Hotspots, onder andere op stations en vliegvelden, bereikt  HSDPA van Vodafone daar al een snelheid tot  7,2 Mbps.

Kleinste mobiel breedband modem
Vorige week, ruim een jaar na het 'plug and play' USB-modem voor mobiel internet op de laptop, introduceerde Vodafone Nederland een mobiel breedband modem als USB-stick. 's Werelds kleinste modem voor mobiel internet op de laptop kost los 149 euro en past op iedere USB-poort. Het installeert de benodigde software zelf, waardoor gebruikers meteen met hun laptop het internet op kunnen. De stick is geschikt voor netwerksnelheden tot 7.2 Mbps downlink en 2 Mbps uplink.

Antivirus voor smartphone
Ook nieuw in het Vodafone aanbod is een antivirusprogramma voor smartphones. Vodafone Security, de naam van de nieuwe dienst, is voor  Symbian- en Windows Mobile mobieltjes. Bijvoorbeeld voor de modellen Nokia N73, N95, N95 8GB, N70 und E65. De software is gratis 3 maanden uit te proberen. Wat de prijs daarna is en of de dienst direct in Nederland beschikbaar komt, is niet bekendgemaakt op de CEBIT.
 

Geactualiseerd: vrijdag 31 januari 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie