Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobiel internet Vodafone verdrievoudigd

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De storing bij Vodafone van begin april heeft er deels voor gezorgd dat de omzet in het kwartaal van april tot en met juni licht gedaald is. Het aantal aansluitingen steeg met 3 procent naar 5,3 miljoen. Klanten bellen en sms'en minder, maar het datagebruik is verdrievoudigd. Dat maakt de provider vandaag bekend.

Minder bellen en sms'en
De operationele omzet bedroeg  469 miljoen, 1,5 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar. Vodafone stelt dat dit deels veroorzaakt is door de terugval in bellen en sms’en én door de storing van begin april als gevolg van een brand naast een netwerklocatie in Rotterdam. Klanten konden na de storing ter compensatie vier dagen gratis bellen en sms’en. Dit  zorgde mede voor een lagere omzet. 

Sterke groei gebruik mobiel internet
Minder bellen en sms'en dus, maar meer mobiel internet. Het datagebruik steeg met zo’n 35 procent, waardoor de daling in bellen en sms’en deels werd gecompenseerd. 

In mei kwam Vodafone met nieuwe abonnementen waarin data en belminuten niet langer automatisch aan elkaar gekoppeld zijn. Daarnaast kunnen klanten bij de abonnementen vanaf 45 euro per maand gratis en onbeperkt onderling bellen. 

Datagebruik in buitenland verdrievoudigd
Niet alleen in eigen land, ook in het buitenland blijft het gebruik van smartphones in populariteit toenemen. Vodafone zag een verdrievoudiging van het datagebruik buiten de landsgrenzen in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar. Roamingbundels zoals het Alles-in-1 Op Reis voor zowel bellen, sms’en en internetten, noemt Vodafone belangrijke aanjagers van deze groei.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.