Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobiel internetten bijna verdrievoudigd

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Het mobiele internetgebruik is vorig jaar bijna verdrievoudigd. In totaal werd er per mobiele telefoon ruim 3,7 miljoen gigabyte aan informatie binnengehaald. Dat meldt Tweakers.net op basis van informatie van telecomtoezichthouder Opta.

460 megabyte per klant per jaar
Het is voor het eerst dat deze cijfers bekend zijn gemaakt. De grote providers KPN, T-Mobile en Vodafone hadden eind 2009 samen zo'n 8,1 miljoen klanten, zonder de prepaidbellers. De vaste klanten verbruikten gemiddeld 460 megabyte per jaar.

Filmpjes bekijken tikt aan
Bij het bezoeken van websites op internet wordt data binnengehaald. Eén megabyte is goed voor het bekijken van ongeveer veertig websites, maar vooral het luisteren van online radio of bekijken van YouTube-filmpjes tikt flink aan. Veel mensen die mobiel internetten betalen daarvoor een vast bedrag van ongeveer een tientje per maand.

Sms ook toegenomen
Ook het totaal aantal verzonden sms'jes is flink toegenomen. Vorig jaar werden 8,61 miljard tekstberichten verstuurd, terwijl dit in 2008 nog 6,66 miljard berichten waren. Dat is een stijging van bijna dertig procent. Gemiddeld komt dat volgens Tweakers neer op 430 sms'jes per telefoon per jaar.

Zie ook: Mobiel Internet op de laptop en Belwijzer mobiel

Geactualiseerd: vrijdag 31 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.