Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobiel internetten sterk in opkomst

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Laptops met draadloos modem of mobiele telefoon om anders dan thuis of op het werk te kunnen internetten komen steeds meer in zwang. Radio luisteren en tv kijken via internet is sterk gestegen. Telebankieren en elektronisch winkelen zijn breed geaccepteerd. Kortom, 'mediaproducten steeds meer via internet', zo blijkt uit een rapport van het CBS.

Hieronder een samenvatting van de onderzoeksresultaten.

Mobiel internetten sterk in opkomst
In 2008 gebruikt ruim een kwart van de internetgebruikers wel eens mobiele apparatuur om te internetten. Mannen internetten vaker met mobiele apparatuur dan vrouwen, respectievelijk 31 en 21 procent. Een laptop met toegang tot internet is steeds vaker in huis aanwezig. Nu bezit 54 procent van de huishoudens met internet een laptop. Deze vervangt de gebruikelijke desktop computer.

Radio luisteren en tv kijken via internet sterk gestegen
Ruim de helft van de internetters luistert inmiddels naar de radio of kijkt naar de tv via internet. Dat is een verdubbeling in drie jaar tijd. Bijna de helft leest of downloadt kranten of nieuwsbladen.  Het aandeel internetters dat nieuws uit kranten en bladen downloadt of leest nam toe van één op de drie tot bijna één op de twee. Een dergelijke inburgering van internetactiviteiten geldt ook voor telebankieren en elektronisch winkelen.

Bankzaken en e-shoppen
Bijna driekwart van de internetgebruikers regelt zijn bankzaken via internet. In 2005 was dit nog geen 60 procent. In de afgelopen 12 maanden gaf tweederde van de internetgebruikers aan, dat ze aankopen via internet hadden gedaan. Bijna de helft deed dit zelfs in de afgelopen 3 maanden. Het aandeel e-shoppers nam in de periode 2002 - 2007 jaarlijks gemiddeld met vijf procentpunten toe, maar bleef in de afgelopen 12 maanden gelijk.
 
Zes van elke zeven huishoudens heeft internet
In 2008 beschikt 86 procent van de huishoudens over een internetaansluiting. De laatste paar jaar groeit het aandeel huishoudens met internet nog maar beperkt. Ook aan de toename van het aandeel huishoudens met breedbandinternet lijkt een eind te zijn gekomen. Van alle huishoudens heeft momenteel bijna driekwart een dergelijke snelle verbinding. Dit is evenveel als vorig jaar. In 2002 bedroeg dit aandeel nog maar 15 procent.
 

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.