Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Mobilkom Austria heeft primeur UMTS

Leestijd: 2 minuten

Mobilkom Austria is vandaag als eerste Europese telecomconcern begonnen met het aanbieden van mobiel telefonieverkeer via UMTS-netwerken. In alle provinciehoofdsteden, met uitzondering van Salzburg, zijn zogeheten basisstations actief.

Dankzij die stations kan een kwart van de bevolking worden bereikt. Eind van het jaar moet het netwerk uit circa duizend stations bestaan, een dekking van rond de 40 procent. Met UMTS is het mogelijk om snel op internet te komen via de mobiele telefoon.

De Oostenrijkse omroep ORF gaat twee van zijn nieuwszenders toegankelijk maken voor UMTS-bellers. Die kunnen zich zo laten informeren over files en het weer. Vanaf oktober zijn nieuwsvideos van ORF beschikbaar die speciaal voor de derde generatie mobiele telefonie zijn ontwikkeld. Ook moeten beelden van doelpunten in de hoogste Oostenrijkse voetbalcompetitie en het economisch nieuws van persbureau Reuters via UMTS op de display van de mobiele telefoon oproepbaar zijn.

Het probleem is echter dat er nog geen mobieltjes te koop zijn die geschikt zijn voor het UMTS-netwerk! Die moeten binnen zes maanden in de winkels liggen, aldus de voorman van Mobilkom, Boris Nemsic.

Niet in Oostenrijk maar in Finland brengt Nokia morgen samen met Sonera zijn eerste commercieel verkrijgbare en bruikbare UMTS-telefoon uit.
Hiermee neemt Nokia een flinke voorsprong op concurrenten als Motorola en SonyEricsson, die waarschijnlijk pas tegen het einde van het jaar een UMTS-toestel op de markt brengen.

bron: ANP
Geactualiseerd: woensdag 25 september 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie