Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Modemrouter Telfort als beste getest

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De modemrouter van Zyxel die Telfort zijn klanten in bruikleen geeft, komt als beste uit een test van draadloze routers. Dat meldde de Consumentenbond afgelopen vrijdag op haar website. Behalve de modemrouter van Telfort werden ook routers van KPN en XS4ALL getest.

‘Klant heeft geluk’
De Consumentenbond testte verschillende draadloze routers, waaronder modemrouters die worden aangeboden bij een abonnement op vast breedband. De bond beoordeelde op prijs, gebruiksgemak, beveiliging, veelzijdigheid, snelheid en energiegebruik. De Zyxel P2812HNU-F1 krijgt een 7,7. De Consumentenbond zegt over de modem van Telfort: ‘Wie op dit moment een internetabonnement afsluit bij Telfort, heeft geluk. Een zeer goed presterende modemrouter die ook nog zeer veelzijdig is’. 

Niet verrast
Product Manager Johan Hartholt is niet verrast door de goede score. Telfort doet al heel lang zaken met het Taiwanese Zyxel. ‘Met het aantal modems dat wij per jaar afnemen, zijn we hun grootste klant in Nederland. We overleggen regelmatig met de leverancier. Zyxel kent onze wensen en dat zorgt weer voor een goed product.’ Johan merkt verder op dat de nu geteste modemrouter sinds een half jaar aan VDSL-klanten wordt geleverd. ‘Vanaf begin volgend jaar wordt de modem ook aan ADSL-klanten geleverd.‘ 

KPN en XS4ALL
De Consumentenbond testte ook de modemrouters van KPN en XS4ALL. Met een 6,6 komt de ZTE van KPN op een gedeelde derde plaats, samen met de Huawei van Online. De snelheid van de Fritz!box van XS4ALL vond de Consumentenbond onder de maat; slechts 20 Mbit/s tegenover de 80 Mbit/s van de Zyxel. De Fritz!box krijgt dan ook slechts een 5,6. 

Beter beveiligd
Net als de Zyxel scoort de Fritz!box wel het hoogst op de beveiliging: een 8,2. De Consumentenbond merkt overigens op dat de beveiliging veel beter is dan een paar jaar geleden.

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.