Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Moederbedrijf UPC mag Ziggo overnemen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, mag Ziggo onder bepaalde voorwaarden overnemen. Dat maakte de Europese Commissie vrijdag bekend. Na de overname gaan UPC en Ziggo samen verder onder de naam Ziggo. Wat betekent deze stap voor huidige klanten?

Voorwaarden

Het bedrijf moet Film1 afstoten, omdat het anders een te sterke positie zou krijgen als aanbieder van dergelijke betaalzenders. Ook moet het op zijn netwerk voldoende capaciteit bieden voor internetcontent, bijvoorbeeld van partijen als Netflix. Door de toezeggingen vanLiberty Global zullen de Nederlandse consumenten geen nadeel ondervinden van de overname van Ziggo, meent de Europese Commissie.

Gevolgen voor abonnementen en prijzen

Op dit moment verschillen de abonnementen van UPC en Ziggo behoorlijk van elkaar. De prijzen zijn anders, ze maken gebruik van andere decoders en bieden andere internetsnelheden aan. Zo krijg je bij UPC de apparatuur in bruikleen en moet je die bij Ziggo zelf aanschaffen. Het is nog onduidelijk of UPC-klanten zullen overgaan op het abonnementsmodel van Ziggo of vice versa. Het kan natuurlijk ook dat de kabelaar volledig nieuwe abonnementen zal invoeren. Wat wel duidelijk wordt uit de veelgestelde vragen is dat de eventuele verkoop van Film1 geen invloed heeft op je abonnement.

Gevolgen voor huidige klanten

De overname is met de goedkeuring van Brussel nog niet rond. Het woord is nu aan de aandeelhouders van Ziggo om het bod te accepteren. Zij hebben daarvoor tot 4 november de tijd. Pas daarna zal bekend worden of er iets verandert voor de huidige klanten en zo ja, op welke manier en termijn zij overgezet worden.  

Wat wel duidelijk is, is dat je niet zomaar gedwongen mag worden een andere abonnementsvorm te nemen. In het algemeen geldt dat bij nadelige wijzigingen in het bestaande abonnement, je het abonnement mag opzeggen. Een provider is verplicht je hierop te wijzen per brief.

Bod ongeveer 10 miljard euro

Liberty liet eind januari weten Ziggo te willen kopen. Het bod waardeerde Ziggo destijds op ongeveer 10 miljard euro. UPC en Ziggo beschikken over een netwerk dat ongeveer 90 procent van Nederland dekt. Samen leveren ze tv-aanbod aan 60 tot 70 procent van de huishoudens. De nieuwe onderneming komt onder leiding te staan van UPC-topman Baptiest Coopmans. Hij werkte in het verleden voor KPN. Bert Groenewegen, de financiële directeur bij Ziggo, gaat deze functie ook bekleden bij het fusiebedrijf.

Lees hier de reactie van KPN

Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.