Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Moederbedrijf UPC wil Ziggo overnemen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Liberty Global, moedermaatschappij van UPC, wil Ziggo overnemen. Dat maken beide bedrijven vandaag, 27 januari, bekend. De mededingingsautoriteiten in Europa en Nederland moeten nog wel hun goedkeuring geven. Naar verwachting in de tweede helft van dit jaar.

Belang

Op dit moment heeft Liberty Global al een belang van bijna 30 procent in Ziggo. Het overnamebod bedraagt 34,53 euro per aandeel waarmee het bedrijf op 10 miljard euro gewaardeerd wordt. Het bestuur en de raad van commissarissen van de kabelmaatschappij staan unaniem achter het bod, dat geldig blijft tot en met de tweede helft van 2014.

90 procent van alle huishoudens

De Nederlandse activiteiten worden ondergebracht in het hoofdkantoor in Utrecht en de naam Ziggo blijft behouden. Met de samenwerking bereiken de bedrijven in Nederland zo'n zeven miljoen mensen, wat neerkomt op 90 procent van alle huishoudens.*

Speculatie

Er werd al langere tijd gespeculeerd over een volledige overname van Ziggo door Liberty Global. Ziggo liet medio oktober weten een voorstel van Liberty Global voor een volledige overname te hebben afgewezen, omdat de prijs te laag was.

Meer informatie is te vinden op de website van LG en Ziggo.

* In het laatste kwartaal van 2013 verloor Ziggo 22.000 klanten, waarmee de bezettingsgraad is gedaald naar 62,7 procent (vorig jaar 68%). Er kwamen 6000 abonnees bij voor digitale TV, dat nu een penetratie heeft van 84,7 procent. Op de breedbandmarkt won Ziggo 24.000 abonnees en er kwamen 12.000 telefonieklanten bij (bron: Telecompaper). 

Geactualiseerd: maandag 11 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.