Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Moederbedrijf UPC wil Ziggo overnemen

door Jeanet Woldring

Liberty Global, moedermaatschappij van UPC, wil Ziggo overnemen. Dat maken beide bedrijven vandaag, 27 januari, bekend. De mededingingsautoriteiten in Europa en Nederland moeten nog wel hun goedkeuring geven. Naar verwachting in de tweede helft van dit jaar.

Belang

Op dit moment heeft Liberty Global al een belang van bijna 30 procent in Ziggo. Het overnamebod bedraagt 34,53 euro per aandeel waarmee het bedrijf op 10 miljard euro gewaardeerd wordt. Het bestuur en de raad van commissarissen van de kabelmaatschappij staan unaniem achter het bod, dat geldig blijft tot en met de tweede helft van 2014.

90 procent van alle huishoudens

De Nederlandse activiteiten worden ondergebracht in het hoofdkantoor in Utrecht en de naam Ziggo blijft behouden. Met de samenwerking bereiken de bedrijven in Nederland zo'n zeven miljoen mensen, wat neerkomt op 90 procent van alle huishoudens.*

Speculatie

Er werd al langere tijd gespeculeerd over een volledige overname van Ziggo door Liberty Global. Ziggo liet medio oktober weten een voorstel van Liberty Global voor een volledige overname te hebben afgewezen, omdat de prijs te laag was.

Meer informatie is te vinden op de website van LG en Ziggo.

* In het laatste kwartaal van 2013 verloor Ziggo 22.000 klanten, waarmee de bezettingsgraad is gedaald naar 62,7 procent (vorig jaar 68%). Er kwamen 6000 abonnees bij voor digitale TV, dat nu een penetratie heeft van 84,7 procent. Op de breedbandmarkt won Ziggo 24.000 abonnees en er kwamen 12.000 telefonieklanten bij (bron: Telecompaper). 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie