Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Muziekuitwisselsite KaZaa wordt legaal

Leestijd: 1 minuut

De muziekindustrie is een schikking overeengekomen met de muziekuitwisselsite KaZaa. Het moederbedrijf van KaZaa betaalt meer dan 100 miljoen dollar aan de vier grootste muziekbedrijven in de wereld.

Het gaat om een schikking met Universal Music, Sony BMG, EMI en Warner Music. Daarmee worden de activiteiten van KaZaa legaal. Dit heeft de International Federation of the Phonographic Music (IFPI) bekendgemaakt. Kazaa plaatst ook filters zodat het niet langer mogelijk is om illegale muziek te downloaden.

De muziekindustrie heeft de afgelopen periode een felle strijd gevoerd om het illegaal ruilen van muziek tegen te gaan. Zo werden er rechtszaken begonnen tegen verschillende bedrijven zoals KaZaa en Grokster.

Het probleem van illegaal binnenhalen van muziek is overigens al een stuk minder groot dan enkele jaren geleden. Dat is vooral te danken aan de opkomst van Apple iTunes dat al meer dan 1 miljard liedjes heeft verkocht, zo concludeert Nu.nl

Volgens IFPI zwerven er op internet in totaal twintig miljard illegale kopieën van muzieknummers. De muziekindustrie meent daardoor vorig jaar 4,5 miljard dollar aan omzet te zijn misgelopen.

Geactualiseerd: maandag 11 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie