Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Zonnet en Wanadoo maken handig gebruik van deze situatie

Leestijd: 3 minuten

Velen zagen het faillissement van Superweb al tijden aankomen, doch zegt Martijn Eier - medeoprichter van Superweb - tegen online nieuwsdienst WebWereld dat hij het bijltje er nog niet bij wil neergooien en dat hij er alles aan zal gaan doen om een doorstart te bewerkstelligen en dus gewoon verder te gaan met het bedrijf: internet zonder telefoonkosten. Hij geeft overigens nog aan dat Superweb alle technische problemen net onder de knie had. Dit terwijl Henk de Jager - algemeen directeur van Superweb - juist tegen WebWereld zegt dat het definitief over en sluiten is. Tegenstrijdige uitspraken dus...

Superweb was de eerste aanbieder in Nederland die internet zonder telefoonkosten ging aanbieden. Het leek een prachtige dienst, onbeperkt internetten voor slechts fl. 35,- per maand. Al gauw bleek dat Superweb te kampen had met grote aanloopproblemen en capaciteitstekorten. Gedane beloftes werden niet waargemaakt, wat vele ontevreden klanten opleverde. Nadat consumentenorganisaties zich ermee gingen bemoeien, betaalde Superweb begin dit jaar honderdduizenden guldens terug aan ontevreden gebruikers, wat Superweb weer verhaalde op haar netwerkleveranciers die ook hun beloftes schijnbaar niet waar maakten. Later begon de Utrechtse internetaanbieder QuickOnline met internetten voor een vast bedrag per maand zonder telefoonkosten. Hoewel QuickOnline de zaken goed op orde had, snelle verbindingen leverde en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel had staan, ging deze aanbieder eind november al failliet.

Op Superweb.nl, de site van de Rotterdamse internetaanbieder zonder telefoonkosten, die gehost wordt bij SmartServer Technologies, is de volgende mededeling te lezen: "Aan Superweb B.V. is op 7 december j.l. surseance van betaling verleend. Het faillissement is inmiddels aangevraagd.
In verband met het bovenstaande heeft Superweb de dienstverlening aan haar abonnees moeten staken. Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten."

Verder meldt WebWereld dat de crisis bij Superweb volgens De Jager in gang gezet werd door de schuldeisers UPC en Versatel Telecom, die snel geld wilden zien en daarom de betalingstermijnen verkortten. Het bedrijf Nesbic dat geld investeerde in Superweb, wilde Superweb geen extra tijd meer geven, vertelt De Jager. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de klanten van Superweb hun eventueel vooruitbetaalde abonnementskosten kwijt.

Zonnet, dochter van Versatel Telecom en aanbieder van gratis internet (met telefoonkosten), maakt slim gebruik van deze situatie. Als het faillissement van Superweb door gaat, verliezen namelijk tienduizenden abonnees hun mailadres, maar misschien net zo belangrijk, de unieke dienst "internet zonder telefoonkosten". Daarom heeft Zonnet vandaag een nieuwe dienst, genaamd Zonnet Inclusief, geïntroduceerd. Je kunt voor fl. 25,- gulden 10 uur internetten zonder telefoonkosten. Voor fl. 45,- kun je zelfs 20 uur internetten zonder telefoonkosten. Ongeacht of er in de piekuren of in de daluren wordt geïnternet. Na de "inclusief" uren kan er verder gesurfd worden tegen de normale KPN tarieven.
Ook Wanadoo maakte bekend te zijn begonnen met een pakket inclusief 30 uur telefoonkosten voor fl. 45,- per maand. Dit is dus aanzienlijk goedkoper als het Zonnet Inclusief pakket. Omgerekend betaalt u bij Wanadoo fl. 0,025 per minuut en bij Zonnet Inclusief 10 uur fl. 0,038 en Inclusief 20 uur fl. 0,042 per minuut.
De nieuwe pakketten van Zonnet en Wanadoo zullen binnen enkele dagen worden opgenomen in de vergelijking van providers op Internetten.nl

Bron: WebWereld.nl, Superweb.nl, Wanadoo.nl en Zonnet.nl

Geactualiseerd: vrijdag 7 oktober 2016
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.